Μία σοβαρή καταγγελία αναφορικά με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο σημειώθηκε η νέα γυναικοκτονία, έρχεται στο φως με γυναίκα να αναφέρει πως πήγε, δύο φορές, βαριά χτυπημένη, αλλά την έδιωξαν.
Η μάρτυρας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, σημείωσε πως είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της και πήγε στο τμήμα γεμάτη μώλωπες, αλλά οι φύλακες την αποθάρρυναν από το να μπει μέσα.
«Πριν δύο χρόνια βίωσα κι εγώ ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Εκεί, ο αστυνομικός που ήταν στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε κατάλληλα. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω και να βρείτε δικηγόρο» σημείωσε αρχικά η γυναίκα.
Σημείωσε πως «αποχώρησα. Λάθος μου, αλλά ήμουν σε άθλια κατάσταση. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα. Την επόμενη μέρα, είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και διαδραματίστηκε το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί ο αξιωματικός υπηρεσίας έχει αυτόφωρο και τα τελειώσει 10-11. Δεν μπήκα μέσα ποτέ».
Μην μπορώντας να κάνει την καταγγελία της στο Τμήμα, αποφάσισε να κινηθεί νομικά. «Είναι πολύ δύσκολο, (...) μου είναι δύσκολο ακόμα και τώρα να μιλήσω» παραδέχθηκε.
Σύμφωνα με την ίδια, το ζήτημα είναι «να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μην θρηνήσουμε άλλη μία Κυριακή».
Ερωτώμενη εάν η γυναικοκτονία τής ανέσυρε μνήμες απάντησε: «Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν».
Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχολιάζοντας τα λεγόμενα της γυναίκας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Την πιστεύω, το έχω δει (σ.σ. σε άλλη περίσταση)».
Στο ίδιο μέσο μίλησε και η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα η οποία σημείωσε πως τα Τμήμα όπου μπορούν να αποταθούν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι σχετικά πρόσφατα, αλλά αυτή η τακτική είναι πάγια.
«Η πρώτη λέξη που έλεγαν οι αστυνόμοι, όχι όλοι αλλά πολλοί, όταν πήγαινε μία κακοποιημένη γυναίκα, ήταν πως "κρατάνε χρόνια τα δικαστήρια, έχεις παιδιά, ξανασκέψου το"» περιέγραψε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφέρθηκε και σε μία υπόθεση που είχε αναλάβει η ίδια πριν από χρόνια όταν αναγκάστηκε να φυγαδεύσει ένα θύμα γιατί δεν μπορούσαν να λάβουν βοήθεια από την αστυνομία, παρότι είχαν αποτεθεί πολλά φορές.
«Έχει τύχει να οργανώσω της φυγάδευση γυναίκας από τη επαρχία με τα παιδιά της και το τέρας αυτό με πήρε εμένα τηλέφωνο και με απείλησε πως θα με σκοτώσει. Αυτό, γιατί ποτέ δεν είχε τη συμπεριφορά που έπρεπε από την πολιτεία. Υπάρχει διάταξη που πρέπει να θεσμοθετηθεί, το να πηγαίνει απευθείας η αστυνομία στο σπίτι».