ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κίνηση στον χώρο του κέντρου- Η "Δυναμική Κοινωνία" και οι στόχοι της (Φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης31 Μαρτίου 2021

Μια νέα κίνηση στο χώρο του κέντρου δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον πρώην υφυπουργό Παιδείας, πρώην βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, προκειμένου όπως άλλωστε αναφέρεται και από την ιδρυτική διακήρυξη να δημιουργηθεί ένα «βήμα διαλόγου και δημόσιας παρέμβασης». Το όνομα αυτής, «Δυναμική Κοινωνία» η οποία ήδη ξεκίνησε να κινείται... δυναμικά, καθώς τη Δευτέρα 12 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της δημόσια παρέμβαση με ομιλητές εκτός από τον κ. Παπαθεοδώρου, τον πρώην υπουργό και υποψήφιο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο, τον συγγραφέα-δρ. Κοινωνιολογίας Γιώργο Σιακαντάρη και τον πρ. ΓΓ υπ. Υγείας, ορθοδοντικό Αντώνη Δημόπουλο. Την εκδήλωση συντονίζει ο Συνταγματολόγος-πρ.ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος.

Για την νέα κίνηση μιλά στο makthes.gr ο κ. Παπαθεοδώρου. «Πρόκειται για ένα βήμα πολιτικού διαλόγου σε έναν χώρο που κινείται στην πολιτική γεωγραφία του κέντρου και της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας με στόχο να συζητήσει προγραμματικά θέσεις στα μείζονα ζητήματα που θα μας απασχολούν την επόμενη ημέρα από την πανδημία. Είναι μια πρωτοβουλία που θέλει να καθίσει σε ένα τραπέζι διαλόγου πολιτικούς, παραγωγικές δυνάμεις, ανθρώπους του πολιτισμού προερχόμενους από τη δυναμική κοινωνία, που θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη ημέρα και πως θα προτείνει την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων την επόμενη ημέρα» αναφέρει ο κ. Παπαθεοδώρου.


Ο ίδιος συμπληρώνει πως «μετά από κάθε κρίση επέρχονται μεγάλες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Έχουν επέλθει ήδη μεγάλες αλλαγές πχ στα εργασιακά με την τηλε-εργασία, την Παιδεία με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Όλη η Ευρώπη συζητά την επόμενη ημέρα: πως θα ξανα σχεδιάσουμε τις χώρες μας μετά την μεγάλη αυτή κρίση που είχαμε σε όλα τα επίπεδα» τονίζει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου σκοπός της πολιτικής αυτής κίνησης είναι η δημιουργία θέσεων και απόψεων για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την χώρα. Ξεκαθαρίζει ότι συζητήσεις θα γίνονται με εκπροσώπους φορέων και κομμάτων, μεταξύ αυτών και του ΚΙΝΑΛ.


«Η κίνηση δεν αναφέρεται μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά στον ευρύτερο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Υπάρχει ένας κόσμος που συνομιλεί εκτός του κομματικού μηχανισμού. Μας ενδιαφέρει» τονίζει ο κ. Παπαθεοδώρου.

«Είδαμε ότι υπάρχει ένα κενό σε έναν χώρο και χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτική συζήτηση» εξηγεί ο κ. Παπαθεοδώρου απαντώντας στην ερώτηση... γιατί δημιουργήθηκε η νέα κίνηση. «Αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις αλλά και από την ίδια τη ζωή. Επιβεβαιώνεται κυρίως από έναν κόσμο που προχωρά και έχει την αγωνία της επόμενης ημέρας» σημειώνει.

«Η Ελλάδα την επόμενη ημέρα δεν θα ζήσει μόνο με την ευδαιμονία του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και με τα νέα της χρέη που δημιούργησε η πανδημία. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να δούμε σε ποιους τομείς θα εστιάσουμε την ανάπτυξη της χώρας» εξηγεί ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Υπάρχει θέληση για δυναμική επανεκκίνηση της χώρας. Η χώρα την επόμενη ημέρα θα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Σε όλη την Ευρώπη επανέρχονται οι πολιτικές του κέντρου, οι πολιτικές του κοινωνικού κράτους» λέει ο κ. Παπαθεοδώρου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.