ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της GPO - Στους τελευταίους της δημοφιλίας ο Κασσελάκης (βίντεο)

MakThes Team25 Οκτωβρίου 2023

Στο 12,9% ανέρχεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της GPO για το Star με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, να συγκεντρώνει σε ποσοστό 70,5% αρνητικές γνώμες και να προσπερνάει έτσι σε δημοφιλία μόνο τους επικεφαλής των τριών ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Επίσης, το 31,3% χαρακτηρίζει τον κ. Κασσελάκη «δεξιό» ή «κεντροδεξιό» και το 33% «αριστερό» ή «κεντροαριστερό».

Συνολικά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και έπονται τα εξής κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη το 48% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παρομοίως, δημοφιλέστερος πολίτικος αρχηγός είναι ο Κ. Μητσοτάκης και έπονται κατά σειρά οι Δ. Κουτσούμπας, Ν. Ανδρουλάκης, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Στ. Κασσελάκης.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές έχουν την άποψη πως όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του Σ. Κασσελάκη πρέπει να παραμείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική. Το 43% θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν από το κόμμα.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν Κασσελάκη

Επίσης μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 76,2% κρίνει τη συμπεριφορά των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα διασπαστική, ενώ το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον κινείται ή κινείται στη σωστή κατεύθυνση έπειτα από την εκλογή Κασσελάκη.

Ούτε οι μισοί δεν κρίνουν θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τώρα, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Το 55,5% αναφέρει την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σχετικά με τη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά με το ενδεχόμενο εξάπλωσης του πολέμου.

Για την Ελλάδα οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση προτιμούν σε ποσοστό 65,4% να κρατήσει αυστηρή στάση ουδετερότητας.

«50-50» για τους γάμους μεταξύ ομόφυλων

Εν κατακλείδι, για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, το 48,4% είναι κατά και μάλλον κατά και το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ. Στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 67% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

Κάρτες της δημοσκόπησης:








This page might use cookies if your analytics vendor requires them.