ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών, επεισόδια και χημικά για την εμφάνιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας (βίντεο)

MakThes Team16 Σεπτεμβρίου 2022

Επεισόδια με ρίψη χημικών ξέσπασαν πριν λίγο ανάμεσα σε φοιτητές του ΑΠΘ και δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ οι φοιτητές πετούσαν αβγά, μπουκάλια και μπογιές εναντίον των ανδρών της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με χρήση χημικών απέναντι από τη σχολή γεωπονίας.

H αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν φοιτητές.




Το χρονικό

Ακόμα ένα πρωινό οι φοιτητές του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν στο Campus κα συγκεκριμένα έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, καθώς πριν από λίγο εμφανίστηκαν και πάλι οι έξι άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα αυτήν τη στιγμή βρίσκονται δίπλα από την πρώην κατάληψη "Το Στέκι στο Βιολογικό", ενώ μπροστά τους για να τους προστατεύσουν υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα ενάντια στους άνδρες της Αστυνομία; και προσπαθούν να τους διώξουν. Μάλιστα, όπως ακούγεται και στο βίντεο, τους λένε πως δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται στους χώρους του ΑΠΘ.

Mικρή ένταση όταν φοιτητές πήγαν να κολλήσουν έγγραφα στις ασπίδες των αστυνομικών, δεν τους άφησαν και πήραν τα χαρτιά.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.