ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Το χρονικό της φρίκης στο μπάνιο του ξενοδοχείου

MakThes Team11 Μαΐου 2024

Την Τρίτη θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή ο πατέρας του νεογνού, που εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή της Βραυρώνας, κατηγορούμενος για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού.

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε την ίδια κατηγορία που βαρύνει πλέον τον πατέρα, με καταγωγή από το Νεπάλ και σε βάρος της μητέρας του νεογνού, η οποία νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Ο κατηγορούμενος μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του.

Ο δικαστικός λειτουργός αναμένει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για την υπόθεση, το οποίο και θα δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του νεογνού.

Κυρίως θα απαντήσει στο κρίσιμο ζήτημα ως προς αν το νεογνό γεννήθηκε ή όχι ζωντανό, θέμα που θα κρίνει και την κατηγορία που θα αποδοθεί τελικά στους δύο γονείς οι οποίοι σε αυτήν την φάση είναι αντιμέτωποι με κακούργημα.

Ο κατηγορούμενος πατέρας του νεογνού, που φέρεται να ομολόγησε ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, φαίνεται να ισχυρίζεται πως το νεογνό γεννήθηκε νεκρό.

Τι κατέθεσε ο 23χρονος

Σύμφωνα με όσα είπε στην συμπληρωματική του κατάθεση στην αστυνομία και δημοσιεύει το protothema.gr, ο 23χρονος ήρθε στην Ελλάδα πριν από έξι μήνες για δουλειά όπου και γνώρισε την σύντροφό του με την οποία συνήψαν ερωτική σχέση. Η 24χρονη σύντροφός του και μητέρα του νεογνού, δουλεύει τον τελευταίο μήνα σε ξενοδοχείο στην Βραυρώνα ως καμαριέρα και έμενε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με άλλες τρεις γυναίκες. Πριν από δυο ημέρες άρχισε και εκείνος να εργάζεται και έμενε σε διαφορετικό δωμάτιο μαζί με άλλους τρεις άνδρες. Όπως ανέφερε στην αστυνομία γνώριζε για την εγκυμοσύνη της συντρόφου του και μάλιστα μετά τον τοκετό είχαν σκοπό να παντρευτούν. Για την εγκυμοσύνη δεν το γνώριζε κανείς άλλος όπως είπε ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχαν πάει σε γιατρό γιατί η κοπέλα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και ενώ δούλευε στην κουζίνα ως βοηθός μάγειρα τον ειδοποίησαν ομοεθνείς του ότι η σύντροφός του είναι κλεισμένη στο δωμάτιο για αρκετές ώρες και ότι κάτι συμβαίνει. Τότε ανέβηκε στο δωμάτιο και αφού χτυπούσε και φώναζε άνοιξαν με τη βία την πόρτα μαζί με άλλους ομοεθνείς του επίσης εργαζόμενους στο ξενοδοχείο και μπήκαν μέσα. Εκεί βρήκε την σύντροφό του «όρθια με έντονη κολπική αιμορραγία ενώ αίματα υπήρχαν στο χώρο του μπάνιου». Το ζευγάρι ζήτησε από τους ομοεθνείς τους να τους αφήσουν μόνους τους στο δωμάτιο ενώ κάλεσαν ταξί για να μεταφερθεί η γυναίκα στο νοσοκομείο. Όπως είπε στους αστυνομικούς από τις 8 Μαϊου η σύντροφός του παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιακή χώρα και όταν μεταφέρθηκε το απόγευμα της 9ης Μαϊου στο νοσοκομείο είχε αιμορραγία.

Οι δυο γυναίκες που έμεναν στο ίδιο δωμάτιο με την 24χρονη και εργάζονται ως καμαριέρες στο ίδιο ξενοδοχείο ανέφεραν στην αστυνομία ότι τελειώνοντας την εργασία τους πήγαν στο δωμάτιο και την βρήκαν στο μπάνιο όπου τους ανέφερε ότι είχε διάρροια ενώ καθόταν εκεί χωρίς να βγαίνει για τρεις ώρες χρησιμοποιώντας συνέχεια το καζανάκι της τουαλέτας κάτι που τους ανησύχησε. Τότε ειδοποίησαν τον σύντροφό της. Από την πλευρά της η διευθύντρια του ξενοδοχείου ανέφερε στην αστυνομία ότι ο 23χρονος την ειδοποίησε ώστε να καλέσει ταξί γιατί η σύντροφός του έχανε τις αισθήσεις της και έπρεπε να πάνε σε νοσοκομείο γιατί είχε αιμορραγία. Όπως είπε η διευθύντρια δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.