ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Νέος συναγερμός για δύο ομάδες εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών σε Κισσάριο και Μαράσια

MakThes Team22 Ιουνίου 2023

Συναγερμός έχει σημάνει στον Εβρο σήμερα Πέμπτη, από δύο ομάδες εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησίδες στο Κισσάριο και στα Μαράσια.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται ήδη στα δύο σημεία ενώ στο νομό έχει σημάνει συναγερμός από τα απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών.

Στο Κισσάριο Σουφλίου εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει σύμφωνα με το evros-news.gr, επιχείρηση διάσωσης δεκάδων παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται σε νησίδα. Σύμφωνα με κάποις πληρφορίερς πρόκειται για την ίδια νησίδα όπου εκτυλίχτηκε το σήριαλ με τη “νεκρή Μαρία”.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από Συνοριοφύλακες, στρατό, Πυροσβεστική, Ερυθρό Σταυρό, ενώ έχει έρθει στον Έβρο και ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης

Στα Μαράσια

Ο πρώτο συναγερμός σήμανε το πρωί καθώς εντοπίστηκε ομάδα 130 παράτυπων μεταναστών σε νησίδα επί ελληνικού εδάφους στα Μαράσια με τιςω πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλά παιδιά ανάμεσά τους.

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, βρίσκονται στα Μαράσια και επιτηρούν την κατάσταση ενώ υπάρχουν συνομιλίες σε επίπεδο αστυνομιών.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 330 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο ποταμό σε δύο σημεία κοντά στη Νέα Βύσσα σε τουρκικό έδαφος και στα Μαράσια, σε νησίδα επί ελληνικού εδάφους. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν βάρκες Τούρκων στρατιωτικών που ξεκίνησαν να επιβιβάζουν τον κόσμο.

Επίσης στις 19 Ιουνίου ΜΚΟ ενημέρωσαν για την παρουσία 99 προσφύγων και μεταναστών ξανά στα Μαράσια.

Να σημειωθεί ότι σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα από την Τουρκία, από όπου πολλοί επιχειρούν να περάσουν εκμεταλλευόμενοι την χαμηλή στάθμη του νερού του ποταμού Έβρου, ο στρατός τοποθέτησε ένα πρόχειρο αποτρεπτικό εμπόδιο στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.