ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Νίκος Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: «Θα είμαστε ο μεγάλος νικητής των εκλογών…» (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης03 Ιουνίου 2024

Για το επίδικο των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής εντός κι εκτός συνόρων μίλησε στην πρώτη προβλήτα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής εκφράζοντας την άποψη ότι το κόμμα του το βράδυ των εκλογών θα είναι στην όχθη των νικητών. Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, συνθήματα, κόρνες και τους ήχους του «πρασίνου ύμνου» «Καλημέρα Ήλιε» τον οποίο ο ίδιος σιγοτραγούδησε ανεβαίνοντας στο βήμα.


Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ο κόσμος έχει πολλούς λόγους να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για να έχει ο τόπος μια ισχυρή αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο ελληνικός λαός έχει αυτή τη φορά πολλούς λόγους να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη αυτή την εποχή μια ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα είναι και η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές» σημείωσε.

«Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στη συντήρηση. Ψήφος στους σοσιαλιστές είναι ψήφος σε ένα κοινό ταμείο ανάπτυξης, στην προοπτική της επιστροφής της παραγωγής στην ήπειρο μας, σε ένα κοινό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής κάλεσε τους ψηφοφόρους το βράδυ των εκλογών να στείλουν ένα μήνυμα στην αλαζονεία.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης με τον επίτροπο Νικόλας Σμιτ που διεκδικεί από την πλευρά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την προεδρία της Κομισιόν τονίζοντας ότι κάθε ψήφος στους ευρωσοσιαλιστές είναι ψήφος στην αλληλεγγύη ξεκαθαρίζοντας ότι οποίο κι αν είναι το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου δεν θα υπάρξει καμία σύμπραξη με την Ακροδεξιά.

Αναφερόμενος στην αποχή τόνισε: «Για εμάς η αποχή, η αποστροφή από την πολιτική έχουν να κάνουν πανευρωπαϊκά με μια λέξη: ανασφάλεια χρηματική, γεωπολιτική, κοινωνική, εργασιακή».

Μιλώντας για το πρόβλημα της ακρίβειας ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για πάρτι κερδοσκοπίας των ολιγοπωλίων και για τεράστιο κερδοσκοπικό παιχνίδι στις πλάτες της κοινωνίας χαρακτηρίζοντας «κωμωδία» την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε τις προτάσεις του κόμματος του για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων κάνοντας λόγο για σύγχρονες προτάσεις. «Εμείς δεν μιλήσαμε για μηδενικό ΦΠΑ αλλά για μείωση του ΦΠΑ» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολιτικό ήθος, σύγχρονο πρόγραμμα και δεν λέμε λαϊκισμούς. Δεν τάξαμε λεφτόδεντρα» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και είπε για τον κ. Μητσοτάκη όταν μιλά για την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ του «μπαίνουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι».

«Έχουμε χρέος να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη των εταιριών και να μπει ένα τέλος στην συμπαιγνία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ακούμε τους πολιτικούς εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας να λένε ότι και στην Ελλάδα είναι πρόβλημα η Ακροδεξιά. Πρόβλημα για ποιους; Γι’ αυτούς; Θα ξεχάσουμε τη μέρα που συνεργάστηκαν αγαστά με τον Βελόπουλο για ν’ αλώσουν την Ανεξάρτητη Αρχή και μαζί να προσπαθήσουν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο των υποκλοπών; Τους καταγγέλλουν αλλά είναι εν δυνάμει δεκανίκια τους σε κάθε μετρήσιμη ώρα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης σηκώνοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους κατά της κυβέρνησης.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πρωταθλητή της αναξιοπιστίας». «Η Νέα Δημοκρατία με την πολιτική της οδήγησε την πατρίδα μας σε τεράστιες ανισότητες. Περίμενε ο λαός να τελειώσει η λιτότητα για να έρθουν μέρες αξιοπρέπειας και η ακρίβεια σαρώνει και την αξιοπρέπεια και την ελπίδα και την προοπτική των νοικοκυριών της χώρας» είπε.

Και συνέχισε: «Άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλάει και για το τεράστιο ζήτημα του δημογραφικού. Προτείναμε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, να υπάρχει επίδομα μητρότητας για τις γυναίκες που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και για τις αγρότισσες. Μας το αρνήθηκε τρεις φορές μέχρι να το κάνει πριν από μερικούς μήνες. Προτείνουμε μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα στη γυναίκα να κάνει οικογένεια, συνεχίζοντας κανονικά τον εργασιακό της βίο».


«Η αξιοπιστία στην πολιτική είναι να συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις» είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να το καταθέσει μόνος του, ενώ τον έψεξε λίγο νωρίτερα για αντιπολίτευση του TikTok.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε πως πρέπει να αποκτήσει τις υποδομές που θα την μετατρέψουν σε μια πόλη με χαρακτηριστικά σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. «Δεν υπάρχει τέτοια σχέδιο. Όλα είναι συμπληρώματα και μπαλώματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ποιοτικά ΜΜΜ, τον ΟΑΣΘ και το Μέτρο. «Τη δυτική Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση την θυμάται μόνο στις εκλογές. Πρέπει να αποκτήσει σύγχρονα συγκοινωνιακά έργα και αντιπλημμυρικής θωράκισης» τόνισε. «Η πόλη πρέπει να πρασινίσει, να αποκτήσει βιώσιμες προοπτικές» είπε επίσης κάνοντας ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι έως το Αγγελοχώρι.


Για τα εθνικά θέματα είπε πως είναι κρίσιμο να συντονιστεί η ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική με τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Ειδικότερα, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σταθερή, ενιαία και αρραγής εξωτερική πολιτική, η οποία δεν υπάρχει σήμερα. Παράλληλα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κομματικοποίησε ένα εθνικό θέμα με την υποψηφιότητα Μπελέρη. Για την Συμφωνία των Πρεσπών αναρωτήθηκε τι έκανε το ΥΠΕΞ τους τελευταίους δέκα μήνες που προεκλογικά το VMRO κατέβαινε με το όνομα Μακεδονία και όχι Βόρεια Μακεδονία, ενώ στηλίτευσε την θέση Κασσελάκη να επικυρώσει η κυβέρνηση τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών "για να τους πούμε και μπράβο".


Κλείνοντας την ομιλία του εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα είναι όπως είπε «ο μεγάλος νικητής». «Θα είμαστε η μεγάλη θετική έκπληξη για κάθε πολίτη που έχει τις ίδιες ανησυχίες μαζί μας και η μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη για το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου» είπε. «Την επόμενη Κυριακή να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ» τόνισε με τα στελέχη του κόμματος να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του κόμματος.


Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην σκηνή υπό τους ήχους του “Bella ciao”.


Παρόντες στην ομιλία του κ. Ανδρουλάκη ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, βουλευτές του κόμματος, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος παραβρέθηκε και στην ομιλία Κασσελάκη κ.α.





This page might use cookies if your analytics vendor requires them.