ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 26χρονος που θα τρέξει 100 χιλιόμετρα πάνω σε... διάδρομο για να ενισχύσει τον "ΑΡΚΤΟΥΡΟ"

Βαγγέλης Στολάκης03 Ιουλίου 2020

Έτρεξε 261 χιλιόμετρα στην δυτική Σαχάρα και κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 10.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει την σίτιση και ιατρική περίθαλψη για 175 παιδιά για έναν ολόκληρο χρόνο. Φέτος, και πιο συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου θα τρέξει 100 ολόκληρα χιλιόμετρα πάνω... σε έναν διάδρομο γυμναστικής για να συγκεντρώσει χρήματα και να στηρίξει το έργο του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ». Ο λόγος για τον 26χρονο Σπύρο Λογοθέτη, επαγγελματία δρομέα και αθλητή.

Σκοπός του, είναι να συγκεντρώσει 1000 ευρώ για να στηρίξει το έργο του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» που προστατεύει την άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας. Το εγχείρημα δεν φαίνεται να τον τρομάζει, καθώς όπως ο ίδιος λέει στο makthes.gr προπονείται καθημερινά, τρέχοντας τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα.

«Θα τρέξω σε διάδρομο που θα βρίσκεται σε μια ιδιωτική κλινική. Κάτι αντίστοιχο δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα, πρόκειται για μια δική μου πρωτοβουλία» σημειώνει ο κ. Λογοθέτης στο makthes.gr. «Ως άνθρωπος λειτουργώ περισσότερο με το συναίσθημα. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να κλείσω τα αυτιά μου στο κάλεσμα που είδα στο διαδίκτυο που έκανε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για βοήθεια την περίοδο της καραντίνας. Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού είχαν αντίκτυπο και στην οργάνωση. Έτσι πήρα απόφαση να τρέξω για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ» σχολιάζει ο κ. Λογοθέτης. «Οι Άγγλοι, τους οποίους γνώρισα λόγω των σπουδών μου στην Αγγλία αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και στηρίζουν με τέτοιες δράσεις σωματεία και συλλογικότητες» αναφέρει ο κ. Λογοθέτης.

Ο ίδιος εκτιμά πως θα καταφέρει να «διανύσει» την απόσταση των 100 χιλιομέτρων μέσα σε εννέα ώρες.

Πως όμως ξεκίνησε να τρέχει; Όπως περιγράφει ο κ. Λογοθέτης «Προς το τέλος των σπουδών μου ξεκίνησα να τρέχω κυρίως για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για την υγεία μου καθώς είχα αρκετά παραπανίσια κιλά που έπρεπε να φύγουν. Το τρέξιμο για εμένα σημαίνει χαρά, ευτυχία, έκφραση συναισθημάτων και τρόπος επικοινωνίας. Αποφάσισα λοιπόν μέσα από αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα δηλαδή να τρέχω να προσφέρω στον κόσμο την στήριξη μου».

«Για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ 1000 ευρώ σημαίνει ότι έχουν εξασφαλίσει την προστασία και σίτιση για 5 αρκούδες ή 5 λύκους ή 10 ποιμενικούς για έναν ολόκληρο χρόνο» αναφέρει ο κ. Λογοθέτης.

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το εγχείρημα του κ. Λογοθέτη live streaming και να στέλνουν τα μηνύματά τους.

Μέχρι στιγμής μέσω της σελίδας Give and Fund έχουν συγκεντρωθεί 150 ευρώ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.