ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 9χρονος Τάσος παρέλασε περήφανα μόνος στο Μαθράκι και ξεδιπλώνει τα όνειρά του (βίντεο)

MakThes Team28 Οκτωβρίου 2021

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, 21 χρόνια μετά την τελευταία παρέλαση στο Μαθράκι. Ο 9χρονος Τάσος, ο μοναδικός μαθητής του ακριτικού νησιού, παρέλασε κρατώντας την γαλανόλευκη σημαία, μπροστά στους περίπου 35 μόνιμους κατοίκους, που έχουν γίνει δεύτερη οικογένειά του.

Στην εικόνα του μαθητή να τιμά την εθνική μας επέτειο η συγκίνηση επικράτησε ακόμα και στο πλατό της ΕΡΤ που μετέδιδε τις σχετικές εικόνες. 

Ο μικρός Τάσος, νωρίτερα περιέγραψε την καθημερινότητά του στο Μαθράκι. «Κάθε μέρα πάω σχολείο, πάω έξω βόλτες. Μου αρέσει το σχολείο, κάνω τα μαθήματά μου, μετά λίγο ηλεκτρονικά και μετά ζωγραφίζω και παίζω με τα παιχνίδια μου, περνάω καλά», είπε και αποκάλυψε ότι θέλει να γίνει youtuber, ενώ επανέλαβε και το ποίημα που είχε απαγγείλει στην χθεσινή γιορτή του σχολείου.

«Έζησα 10 χρόνια στην Αμερική και 8 στην Γερμανία. Όταν έβλεπα το μικρό μου παιδί να μεγαλώνει πάνω από μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως τα περισσότερα παιδιά στο εξωτερικό, ήταν κάτι που δεν ήθελα. Ήθελα μια πιο ποιοτική ζωή και να στηρίξω έναν τόπο της Ελλάδας που κοντεύει να ξεχαστεί», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, η Τζένη Γιαννοπούλου, η μητέρα του μικρού μαθητή.

Τα ακριτικά μέρη είναι λίγο ξεχασμένα και λίγο πέρα από το οπτικό πεδίο του κράτους, επεσήμανε η κ. Γιαννοπούλου και η άφιξή τους στο νησί στάθηκε η αφορμή, να βρεθεί σχολική στέγη για τον μικρό Τάσο, δασκάλα και γιατρός. Όλα αυτά με πολύ τρέξιμο από την πλευρά της, όπως είπε χαρακτηριστικά για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες σε Υπουργείο Παιδείας, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δήμο.

Πολύ γρήγορα, ωστόσο, διατέθηκε μια κοινοτική αίθουσα, με παραχώρηση του δήμου, την οποία, η δασκάλα του Τάσου έχει διαμορφώσει υποδειγματικά τόνισε η κ. Γιαννοπούλου. Η ίδια και ο 9χρονος Τάσος έχουν αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους. «Όταν έρχεσαι και βλέπουν ότι επιθυμείς να ενσωματωθείς, οι αγκαλιές και τα σπίτια τους είναι ορθάνοιχτα. Δεν με έκανε κανείς ποτέ να νιώσω ξένη. Το παιδί μου έχει αποκτήσει δεν ξέρω πόσες γιαγιάδες και παππούδες, πόσες θείες και θείους. Ένα ολόκληρο νησί τρέχει για ένα παιδί», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννοπούλου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.