Τη δράση, τα σχέδια και όσα δρομολόγησε από τη στιγμή που ανέλαβε ξανά το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης μέχρι και σήμερα, παρουσίασε ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου. Σε σημερινή του συνάντηση με δημοσιογράφους της πόλης ανέπτυξε τους «φακέλους» με νέα έργα.
«Δυο είναι τα project τα οποία έχουμε ξεκινήσει και υλοποιούμε στη Θεσσαλονίκη. Το ένα από αυτά είναι η λειτουργία του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς, του Thess INTEC και το άλλο είναι η ανάπλαση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης» είπε για τα μεγάλα έργα που συνδράμει το ΥΜΑΘ.
Την ίδια ώρα τρέχουν πέντε προγράμματα σε συνεργασία με άλλες χώρες. «Το ένα από αυτά είναι με το κράτος των Σκοπίων, το άλλο με τη Βουλγαρία και το τρίτο με Βουλγαρία- Ρουμανία – Μολδαβία. Είναι πολύ σημαντικά, ενώ στα δύο από αυτά είμαστε leader, επικεφαλής εταίροι δηλαδή. Το τελευταίο που συμμετέχουμε μαζί με Βουλγαρία- Ρουμανία – Μολδαβία θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πολύ σημαντικά έργα σε όλες αυτές τις χώρες και να αναβαθμίσουμε το ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου το οποίο θα ανέβει κατά δύο βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης» ανέφερε.
Επίσης, επισήμανε έξι σημαντικές δράσεις «τις οποίες αναπτύξαμε σε σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις δραστηριότητες στην κρίση του κορονοϊού. Όλες αυτές οι σημαντικές δράσεις συμπεριλαμβάνονται στο στικάκι που έχετε πάρει».
«Δεν έχω κανένα άγχος για τον ανασχηματισμό»
Ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης μίλησε και για τα σενάρια ανασχηματισμού, δηλώνοντας πως δεν έχει κανένα άγχος και ότι σε κάθε περίπτωση παραμένει πειθαρχημένος σε κάθε απόφαση. «Δεν έχω κανένα άγχος και καμία αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι. Είμαι πειθαρχημένος και έχω μάθει να σέβομαι τις όποιες αποφάσεις. Κοιτάω να λειτουργώ σύμφωνα με τη συνείδησή μου, κάνω το καθήκον μου σύμφωνα με τη συνείδησή μου και θεωρώ ότι βαδίζουμε καλά» τόνισε.
«Είμαι ένας από αυτούς που θέλουν να ανοίξουν όλα τα σύνορα»
Στο πλαίσιο της συνάντησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καράογλου στάθηκε και στο ζήτημα του τουρισμού και των κλειστών συνόρων με συγκεκριμένες χώρες που φέρνουν επιπτώσεις στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας. Όπως είπε ο υφυπουργός θα ήθελε και ο ίδιος να ανοίξουν τα σύνορα αλλά τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν το επιτρέπουν. «Και εγώ είμαι ένας από αυτούς που θέλουν να ανοίξουν όλα τα σύνορα, όλες οι χερσαίες πύλες εισόδου- οι οποίες μάλιστα είναι 13 - και τις έχω περπατήσει μία προς μία. Είναι όλες εξίσου σημαντικές και πρέπει να ανοίξουν. Αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει 4, οι Καστανιές για την Τουρκία, ο Προμαχώνας για τη Βουλγαρία, η Κρυσταλλοπηγή για την Αλβανία και έχουν ανοίξει και οι Εύζωνοι όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές. Όμως αν δείτε υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στις γειτονικές μας χώρας που είναι εν δυνάμει επισκέπτες μας και τουρίστες και πραγματικά βοηθούν τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας, στη Σερβία, τα Σκόπια ακόμα και στη Βουλγαρία υπάρχει ένα μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Άρα αυτό που προέχει και αυτό είπαμε από την αρχή, ότι το σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουν οι χώρες αυτές το πρόβλημα που έχουν με τον κορονοϊό και μετά εννοείται ότι τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες και τους θέλουμε όλους να επισκεφθούν την περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου. «Δεν πρέπει να διακινδυνέψουμε όταν υπάρχει δυστυχώς μία αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού στις χώρες αυτές. Θέλω να πιστεύω, γιατί το αρμόδιο υπουργείο παρακολουθεί καθημερινά τα στατιστικά δεδομένα για την Ελλάδα και τις χώρες αυτές, ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις και ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την εξάπλωση της πανδημίας και θα έχουμε κοντά μας τους φίλους από τη Σερβία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και όλους γενικά» σημείωσε.