ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι έξι μήνες που συγκλόνισαν τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου - Ποιοι τον παρακολουθούσαν - Πως προσπάθησαν να τον εκβιάσουν (βίντεο)

Βαγγέλης Στολάκης01 Νοεμβρίου 2021

«Δεν αισθάνομαι ότι εκβιάζομαι από ανθρώπους του υποκόσμου». Με αυτή τη φράση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, που έπεσε θύμα εκβιασμού τα τελευταία εικοσιτετράωρα και απειλήθηκε πως εάν δεν κατέβαλε το ποσό των 40.000 ευρώ θα δημοσιεύονταν βίντεο από τις προσωπικές και οικογενειακές του στιγμές, στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει ως μέλημα την παραγωγή έργου στον δήμο του.

Όλα όσα περιγράφει ο κ. Τσακίρης, συγκλονίζουν. «Αισθάνομαι ότι κάποιοι προσπαθούν να εισβάλουν βίαια στην ιδιωτική και προσωπική μου ζωή και αυτό είναι το πιο κατακριτέο από όλα, όχι για το γεγονός ότι είμαι δήμαρχος αλλά για το γεγονός ότι είμαι ένας άνθρωπος μιας ευνομούμενης Πολιτείας και το μήνυμα που θέλω να στείλω αυτή τη στιγμή προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την Πολιτεία είναι το πόσο αναγκαίο είναι να ενισχυθεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής του καθενός αλλά και της θεσμικής ενδυνάμωσης των αιρετών οι οποίοι δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό είναι έρμαια όλων αυτών των δυσάρεστων καταστάσεων» σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

Ο κ. Τσακίρης ζήτησε μεταξύ άλλων συγνώμη από την οικογένειά του που περνάει το τελευταίο διάστημα, αυτές τις καταστάσεις. «Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα πράξει εκείνα που πρέπει και θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσακίρης περιγράφοντας όλα όσα έζησε ανέφερε πως άγνωστοι τον φωτογράφιζαν ενώ έμπαινε στο δημαρχείο, οδηγούσε, επέστρεφε σπίτι του, έπαιζε με τα ανίψια του στην παιδική χαρά. Τόνισε επίσης ότι είχε αντιληφθεί ότι τον παρακολουθούσαν. Πρόσθεσε, ότι πριν από κάποιες ημέρες η πόρτα του σπιτιού του βρέθηκε ανοιχτή γεγονός που τον ανησύχησε έντονα.

«Προσωπικά δεν ξέρω τους ηθικούς αυτουργούς» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι, για να πετύχουν τους σκοπούς τους».

«Σαφώς και υπάρχει εκβιασμός. Εκβιάζανε εάν δεν τους καταβάλαμε 60.000 και μετά 40.000 ευρώ θα δημοσίευαν βίντεο» ισχυρίστηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν συνεργάτες του κ. Τσακίρη η παρακολούθησή του από τους συγκεκριμένους που φέρονται ως ύποπτοι ξεκίνησε περίπου έξι μήνες πριν. Πριν από δέκα ημέρες ο ίδιος ενώ επέστρεφε στα σύνορα δέχτηκε «τραμπουκισμό» από συγκεκριμένο άτομο με το οποίο φέρεται να συναντήθηκε στα σύνορα Βουλγαρίας- Ελλάδας. Οι φερόμενοι ως δράστες επίσης, επικοινώνησαν με τον αδερφό του δημάρχου Ωραιοκάστρου προσπαθώντας να αποκομίσουν χρηματικό όφελος με αντάλλαγμα το βίντεο.

«Εάν με φόβιζε το οτιδήποτε δεν θα το κατήγγειλα. Δεν αισθάνομαι ότι εκβιάζομαι από ανθρώπους του υποκόσμου» σχολίασε.

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωσή της καταδίκασε ομόφωνα το περιστατικό.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.