ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμος Δέλτα συμμετείχε στις «Ελληνικές ημέρες στην Σερβία»

MakThes Team16 Νοεμβρίου 2023

Σε άλλη μια εξωστρεφή κίνηση με πολλαπλά οφέλη προέβη ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα - ΚΠΟΔΔ στο Βελιγράδι της Σερβίας με την συμμετοχή του στο Παραδοσιακό-Πολιτιστικό-Φεστιβάλ «Ελληνικές ημέρες στην Σερβία».

Το γεγονός διοργανώθηκε από το Mediteranian Organization, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας, την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι, το Δήμο Τσουκάριτσα, και το Εμπορικό Επιμελητήριο Βελιγραδίου.

Η πολιτιστική εκπροσώπηση του οργανισμού, έγινε από το χορευτικό τμήμα του Ομάδα για Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων Π.Π.Κ.Ν.Μαλγάρων που έστρεψε τα φώτα επάνω του με την θεαματική και θελκτική παράσταση που έδωσε.


Την αποστολή του Δήμου Δέλτα συνόδεψε στην Σερβία ο πρόεδρος του Κ.Π.Ο.Δ.Δ. κ. Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος μαζί με τις Αν. Προϊσταμένες Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών, Πολιτιστικών και Αθλητικών δραστηριοτήτων και Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.

Στο περιθώριο του φεστιβάλ ο κ. Διαμαντόπουλος επεσήμανε στους εκπροσώπους των άλλων δήμων την σπουδαιότητα τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων που ενισχύουν την διεθνή συνεργασία στον τομέα της μουσικής και προωθούν πρωτότυπα μοντέλα εργασίας και ενδυνάμωσης των καλλιτεχνικών και φιλικών δεσμών μεταξύ των σχημάτων που συμμετέχουν.


Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να φιλοξενήσει και ο τόπος μας ένα αντίστοιχο πολιτιστικό γεγονός με στόχο την ενθάρρυνση της νεανικής καλλιτεχνικής ερασιτεχνικής δημιουργίας και την ανάδειξη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της μουσικής παραδοσιακής κουλτούρας, της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της μουσικής εκπαίδευσης, έτσι όπως αποτυπώνεται σήμερα στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας τον Δήμο Δέλτα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.