ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, μετά το μέτωπο, επισκέπτεται σήμερα την Ουάσιγκτον

MakThes Team21 Δεκεμβρίου 2022

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν προτού απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Με την ευκαιρία του πρώτου ταξιδιού του κ. Ζελένσκι στο εξωτερικό από το ξέσπασμα του πολέμου, η κυρία Ζαν-Πιερ έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναγγείλει τη χορήγηση νέας, «σημαντικής» βοήθειας στον ουκρανικό στρατό — που θα συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο, τουλάχιστον μια συστοιχία του προηγμένου αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Η επίσκεψη επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, «για όσο χρειαστεί», τόνισε η κυρία Ζαν-Πιερ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε χθες Τρίτη τους βουλευτές να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ιδιαιτέρως αφιερωμένη στη δημοκρατία».




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.