ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Παλαμάς ζει ξανά τον εφιάλτη της επιβίωσης: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 5 χωριών

MakThes Team27 Σεπτεμβρίου 2023

Τον εφιάλτη της επιβίωσης βιώνουν ξανά σήμερα το βράδυ, Τετάρτη, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας καθώς εκτός από τη Λάρισα και τη Μαγνησία τα καιρικά φαινόμενα του κύματος «Elias» χτυπούν και τον Παλαμά της Καρδίτσας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εστάλη μήνυμα για εκκένωση από το 112 στους κατοίκους τεσσάρων χωριών για να φύγουν άμεσα προς Ιτέα. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Λεύκη #Ορφανά #Φύλλο #Αστρίτσα απομακρυνθείτε προς #Ιτέα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων», αναφέρεται στο μήνυμα.

Νωρίτερα, το 112 εξέδωσε επείγον μήνυμα πριν από λίγο ζητώντας από τους κατοίκους του Αμπελώνα να εγκαταλείψουν προς Ιτέα ενώ σύσσωμοι οι κάτοικοι του Παλαμά καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν όπου υποδείξουν οι αρχές.

Την ίδια ώρα, την απομάκρυνση από υπόγειους χώρους και σπίτια που είναι επικίνδυνα, καθώς ανεβαίνουν τα νερά σε όλους τους ποταμούς που διαρρέουν την περιοχή, ζητά με αποψινή ανακοίνωση από τους κατοίκους ο δήμος Παλαμά. 

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για απομάκρυνση από ισόγειους χώρους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να επιδεικνύουν ψυχραιμία, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Δήμου και να ακολουθούν τις οδηγίες του προειδοποιητικού μηνύματος «112». 

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και να είναι μάλιστα σε επιφυλακή ώστε αν χρειαστεί να μετακινηθούν άμεσα σε γειτονικά τους ψηλότερα σπίτια ή και στα σημεία που έχουν οριστεί σε κάθε οικισμό.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.