ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σεπτέμβρης των «πράσινων» εξελίξεων

Βαγγέλης Στολάκης27 Αυγούστου 2024

Αποφασισμένοι να μπουν δυναμικά στη μάχη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής είναι ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και οι άλλοι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη οι οποίοι παρά τη θερινή ραστώνη συνέχισαν τις περιοδείες τους σε όλη τη χώρα. Ο Σεπτέμβρης για τα «πράσινα» στελέχη θα είναι ο μήνας που θα καθορίσει τις εξελίξεις, ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας της 6ης Οκτωβρίου. Και αυτό γιατί, τις επόμενες εβδομάδες με φόντο τις κάλπες εκτιμάται ότι οι τόνοι θα ανέβουν και θα βγουν τα μαχαίρια από τα θηκάρια.

Εξάλλου, στις 9 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ οι υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να καταθέσουν τις υπογραφές στήριξης που έχουν συγκεντρώσει, όπως ορίζει το Καταστατικό. Για να πάρει κάποιος το «πράσινο φως» και επισήμως να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει 5000 υπογραφές στήριξης μελών από τη βάση του κόμματος ή τις υπογραφές του 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν κι επίσημα σε ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Εκεί Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Κανελλάκης θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα στο κόμμα και την Κεντροαριστερά. Ωστόσο, αναμένεται ήδη από τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη οι διεκδικητές της θέσης του προέδρου να αρχίσουν τα αλληλοκαρφώματα με τον καθένα και την καθεμία να βάζει στο κάδρο συγκεκριμένο αντίπαλο.

Οι κομματικές μηχανές δουλεύουν πυρετωδώς για τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη, γενέθλιας ημέρας του κόμματος. Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν στο Ζάππειο, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, όπου στις 11 Σεπτεμβρίου θα κάνει ομιλία και την επομένη θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" στις 25 Αυγούστου 2024

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.