ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοτικές εκλογές 2023 και η... παράλληλη στρατηγική της Κουμουνδούρου

Βαγγέλης Στολάκης05 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησε η συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές 2023. Η ανακοίνωση Μητσοτάκη πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας στη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης και δεν θα στηθούν πρόωρες κάλπες άλλαξε το σχεδιασμό στην Κουμουνδούρου και πλέον ακολουθείται μία... παράλληλη στρατηγική.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως σε αυτές τις αυτοδιοικητικές κάλπες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να δώσει στηρίξεις και χρίσματα σε κομματικούς υποψήφιους δημάρχους και συνδυασμούς, όπως έκανε το 2014 και το 2019 και το αποτέλεσμα δεν υπήρξε ικανοποιητικό. Για το λόγο αυτό προσανατολίζονται στην στήριξη συνδυασμών που είτε υπάρχουν είτε θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από πρόσωπα με εμπειρία και αναφορές στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ονοματολογία έχει ξεκινήσει, ανεπίσημα όμως.

Με ερευνητές γνωστά στελέχη

Το φορτίο του εντοπισμού των ανθρώπων ή των ομάδων αυτών σε όλη την Ελλάδα έχει αναλάβει η Επιτροπή Αυτοδιοικητικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η οποία ήδη έχει ξεκινήσει επαφές. Τον συντονισμό έχει ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, επιλογή καθόλου τυχαία, μιας και ο κ. Σπίρτζης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ διατηρεί επαφές με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σε δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Υπεύθυνοι επίσης είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Κατερίνα Κνήτου, οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή ως εκπρόσωποι της Πολιτικής Γραμματείας.

Ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις και συνεδριάσεις, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα ενταθούν, ενώ προγραμματίζονται και εξορμήσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, οι οποίοι κυριολεκτικά θα οργώσουν τους δήμους ανά την Ελλάδα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.