ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οδηγοί "κόλλησαν" στην κλειστή Βενιζέλου - Αλαλούμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Βαγγέλης Στολάκης07 Οκτωβρίου 2019

Οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους περιμένουν για αρκετή ώρα να ανάψει «πράσινο» προκειμένου να ξεκινήσουν. Μόνο που στην περίπτωσή τους το «πράσινο» δεν θα ανάψει για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Ο λόγος για το τμήμα από την οδό Έρμου μέχρι και την Εγνατία, το οποίο έχει κλείσει εξαιτίας των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Παρά το STOP και σήμερα αυτοκίνητα, επειδή μετακινήθηκαν οι σχετικοί πλαστικοί «φραγμοί» κυκλοφορούσαν μέσα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου περιμένοντας μάλιστα για ώρα, πότε θα γίνει το... φανάρι από κόκκινο, πράσινο.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος μετακινεί τα πλαστικά προειδοποιητικά με αποτέλεσμα η Βενιζέλου να «γεμίζει» αυτοκίνητα με τους οδηγούς να είναι αναγκασμένοι να κάνουν όπισθεν για να «ξεμπλοκάρουν».


Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό αλαλούμ εξαιτίας των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Σωκράτη Δημήτριαδη έχει ζητήσει από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. να πραγματοποιήσει μελέτη για την αμφιδρόμηση της οδού Ίωνος Δραγούμη. Όπως δηλώνει στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και βιώσιμης κινητικότητας ήδη έχει σταλεί το σχετικό αίτημα. “Εκτιμούμε πως σε μια βδομάδα θα έχουμε αποτελέσματα. Η αμφιδρόμηση θα αφορά το τμήμα της Ίωνος Δραγούμη από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Ιουστινιανού” αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως ο διαχωρισμός του ρεύματος άνοδο από εκείνο της καθόδου θα γίνει με κόκκινα διαχωριστικά.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του δήμου σύμφωνα πάντα με τον κ. Δημήτριαδη εξετάζει την αμφιδρόμηση και της οδού Δωδεκανήσου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.