Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οι φαν του ποδοσφαίρου απορούν με συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, φαντάζουν περίεργες και εκτός λογικής. Μεγάλες ομάδες έχουν κατά καιρούς αποκτήσει παίκτες στη δύση της καριέρας τους ή χωρίς σπουδαία παράσημα στο βιογραφικό τους, προξενώντας έκπληξη με τις εκάστοτε επιλογές τους να τους εμπιστευτούν μια θέση στο ρόστερ τους. Μια τέτοιου είδους επιλογή, η οποία στάθηκε και αφορμή για το παρόν κείμενο, δείχνει η πρόσφατη απόκτηση του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ από τη Μπαρτσελόνα και η «ΜτΚ» σας παρουσιάζει μια λίστα με ανάλογες περιπτώσεις.
Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (Μπαρτσελόνα): Η τελευταία μεγάλη ομάδα του 31χρονου Γκανέζου ήταν η Μίλαν, ενώ τις τελευταίες δυόμιση σεζόν... βολόδερνε σε μικρομεσαίες ομάδες της Ισπανίας (Λας Πάλμας) και της Γερμανίας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), με την Μπαρτσελόνα να δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ στη Σασουόλο για δανεισμό έως το καλοκαίρι.
Νίκλας Μπέντνερ (Γιουβέντους): Ο Δανός επιθετικός ήταν ανακάλυψη του Αρσέν Βενγκέρ, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις αρχικές προσδοκίες και έπειτα από μια σεζόν ως δανεικός στη Σάντερλαντ, η Γιουβέντους έκρινε σοφό να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2012 επίσης ως δανεικό από τους «κανονιέρηδες». Αποτέλεσμα; 11 συμμετοχές, μηδέν γκολ.
Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ): Μια καλή σεζόν στην Τσάμπιονσιπ και άλλη μισή στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Νιουκάστλ αρκούσε στη Λίβερπουλ για να καταβάλει τον Ιανουάριο του 2011 κάτι παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταστήσει τον Άγγλο επιθετικό την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της, χωρίς, μάλιστα, να ταιριάξει ποτέ στο αγωνιστικό της πλάνο.
Ρόκε Σάντα Κρουζ (Μάντσεστερ Σίτι): Με μόλις μια καλή χρονιά στη Μπλάκμπερν (2007-08) ο Παραγουανός φορ υποχρέωσε ένα έτος αργότερα τη νεόπλουτη Μάντσεστερ Σίτι να δαπανήσει 20 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει ως αντάλλαγμα... τρία γκολ.
Μπεμπέ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Ο Πορτογάλος επιθετικός μεταγράφηκε στους «κόκκινους διαβόλους» έχοντας να παρουσιάσει μια μέτρια σεζόν με την Εστρέλα Αμαντόρα στην... τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας. Η Γιουνάιτεντ έδωσε τον Αύγουστο του 2010 σχεδόν εννιά εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από τη Γκιμαράρες, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν τον είχε δει ποτέ να αγωνίζεται.
Ζιλιέν Φομπέρ (Ρεάλ Μαδρίτης): Παγκόσμια έκπληξη προκλήθηκε όταν η Ρεάλ αποφάσισε στις 31 Ιανουαρίου του 2009 να δανειστεί τον άσημο Γάλλο δεξιό μπακ-χαφ της Γουέστ Χαμ, για να τον δει απλά να... τον παίρνει ο ύπνος στον πάγκο στο ματς με τη Βιγιαρεάλ.
Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (Ρεάλ Μαδρίτης): Η «βασίλισσα» αποφάσισε το 2004 να καταβάλει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ στη Νιουκάστλ για να εντάξει στο δυναμικό της τον Άγγλο στόπερ, ο οποίος ήταν τραυματίας εκείνη την περίοδο (είχε γενικά βεβαρημένο ιστορικό), με το ντεμπούτο του -μετά από έναν χρόνο- να σημαδεύεται από αυτογκόλ και αποβολή.
Ρίκι Λάμπερτ (Λίβερπουλ): Η Λίβερπουλ έψαχνε το 2014 αντικαταστάτη του Λουίς Σουάρες και θεώρησε ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του 32χρονου τότε επιθετικού της Σαουθάμπτον, ο οποίος δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος της φανέλας και σε 36 συμμετοχές σκόραρε τρία τέρματα για να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.
Τόμας Γκράβεσεν (Ρεάλ Μαδρίτης): Ο Δανός αμυντικός χαφ κέρδισε τη μεταγραφή του στη Ρεάλ από την Έβερτον το 2005, με την κίνηση αυτή να προκαλεί απορίες, μιας και ο σκληροτράχηλος μέσος υστερούσε ξεκάθαρα σε ποιότητα από τους λαμπερούς συμπαίκτες του (Ζιντάν, Ρονάλντο, Ραούλ) και εν τέλει αποχώρησε μετά από μιάμιση σεζόν.
Χένρικ Λάρσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Την 1η Ιανουαρίου του 2007 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δανείστηκε για μόλις δυόμιση μήνες τον 35χρονο τότε Σουηδό φορ, που κολλούσε τα τελευταία του ένσημα στη Χέλσινγκμποργκ. Πάντως, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Λάρσον βοήθησε την ομάδα με ηγετικές εμφανίσεις και 3 γκολ σε 13 συμμετοχές.
Μακεδονία της Κυριακής
Μακεδονία της Κυριακής