ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι δρόμοι της... απελπισίας στη Θεσσαλονίκη

Λίνα Πέτκου19 Ιουνίου 2022

Οι τριτοκοσμικές εικόνες με τους πλημμυρισμένους δρόμους και καταστήματα που είδαμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τη νεροποντή της περασμένης Τρίτης αλλά και της καταιγίδας της Παρασκευής άφησαν πίσω τους παράπλευρες απώλειες, με το οδόστρωμα να έχει υποχωρήσει σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου της πόλης.

Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για τα γνωστά… «μπαλώματα» που βλέπουμε πολύ συχνά σε δρόμους της πόλης.

Οι φωτογραφίες του makthes.gr αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκονται πάρα πολλοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Αμαλίας, στην περιοχή Ευζώνων, η άσφαλτος έχει εξαφανιστεί και έχει δημιουργηθεί λακκούβα μεγάλου διαμετρήματος και βάθους, θέτοντας σε ρίσκο τη σωματική ακεραιότητα των πεζών, ποδηλατών αλλά και μοτοσικλετιστών και οδηγών, καθώς είναι πολύ εύκολο να προκληθούν σοβαρές ζημιές στα οχήματα.

Μάλιστα η τρύπα που άνοιξε στο οδόστρωμα έχει καλυφθεί με ένα χαρτόκουτο και δύο λεπτά ξύλα, ώστε να… προειδοποιήσει τους διερχόμενους για να «αμυνθούν».

Να σημειωθεί ότι ελάχιστα μέτρα πιο πέρα από την τρύπα, υπάρχει ένας μουσικοθεατρικός παιδικός σταθμός, όπου καθημερινά πηγαίνουν παιδάκια.

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι η αποκατάσταση του οδοστρώματος από τα έργα και τις διατομές για τη διεύρυνση του δικτύου οπτικών ινών, κατά κύριο λόγο, είναι το λιγότερο πλημμελής, με τις τρύπες να «μπαλώνονται» όπως όπως και τις κακοτεχνίες να λαμβάνουν τον πρώτο ρόλο στους δρόμους της πόλης.

Είναι προφανές ότι αυτή η επικίνδυνη κατάσταση με το «ράβε-ξήλωνε» πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Ήδη από την περασμένη Τετάρτη, μια ημέρα μετά την θεομηνία που έπληξε την πόλη, έχουν πραγματοποιηθεί εντατικοί έλεγχοι και επισκευές σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου, από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων επενέβησαν στην πλατεία Αντιγονιδών για την αποκατάσταση μιας μεγάλης τρύπας που άνοιξε εξαιτίας της ορμητικής βροχής και στην οδό Στ. Δραγούμη, πίσω από το ΥΜΑΘ, όπου είχε σημειωθεί επίσης καθίζηση του οδοστρώματος.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.