ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η λογική των εισβολών αντιεμβολιαστών στα σχολεία

MakThes Team21 Σεπτεμβρίου 2021

«Το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πάνω από έξι εκατομμύρια Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και κοντά στα έξι εκατομμύρια είναι αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο. Θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στα κοινά τα οποία δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, είτε είναι οι ανήλικοι, είτε είναι οι 60+, με κάθε τρόπο, με την πειθώ και ενημέρωση να τους παρακινούμε να εμβολιαστούν», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το απόλυτο μέγεθος εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι ήδη αρκετά ψηλά. Συγκεκριμένα είπε ότι το 75% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι, κοντά στο 90% των μελών ΔΕΠ, 80% στους διοικητικούς. «Στα Σώματα Ασφαλείας -παρά τα όσα έλεγαν- και εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ ψηλά. Υπάρχει ένα πρόβλημα στους 60+, οι οποίοι, εάν νοσήσουν ενδέχεται να έχουν παραπάνω προβλήματα. Το βλέπουμε, το παρακολουθούμε, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους πείσουμε ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά και να εμβολιαστούν», συνέχισε ενώ σημείωσε πως η υποχρεωτικότητα είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει αλλά αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πεισθούν όλο και περισσότεροι να εμβολιαστούν και ανάλογα με την εξέλιξη και του αριθμού των εμβολιασμένων και κρίσιμων μεγεθών της πανδημίας, εδώ είμαστε για να δούμε τι περισσότερο χρειάζεται να κάνουμε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για «τις εισβολές αντιεμβολιαστών σε σχολεία» ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. «Η λογική του ότι έχω εγώ μια συγκεκριμένη άποψη και θέλω να επιβάλω και ταυτόχρονα να υποβάλω σε τεράστιο κίνδυνο παιδιά, εκπαιδευτικούς, οικογένειες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» είπε.

«Οποιοσδήποτε επιχειρεί να κάνει τέτοια πράγματα, οφείλει να γνωρίζει ότι θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές συνέπειες που επισύρει αυτή του η πράξη. Χωρίς αμφιβολία. Δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτά. Όλη αυτή η συζήτηση τήρησης των μέτρων και κυρίως του εμβολιασμού ένα συνώνυμο έχει: Είναι η λέξη Ελευθερία. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν έχει αντιληφθεί τι διακυβεύεται. Έχει ξεχάσει πολύ γρήγορα τι περάσαμε το προηγούμενο διάστημα κλεισμένοι στα σπίτια και μπροστά από έναν υπολογιστή», υπογράμμισε.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ δήλωσε πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο και δεν υπήρχε και κάτι προγραμματισμένο ενώ σημείωσε ότι από τα προγράμματα των δύο ηγετών, ήταν σαφές ότι δεν συνέπιπτε η παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε..

«Την ώρα που θα φτάνει ο Πρωθυπουργός στις Η.Π.Α., ήδη θα επιστρέφει ο κ. Erdogan στην 'Αγκυρα. Είπε ο κ. Erdogan αυτό που είπε, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι καινούργιο. Δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε κάποιο αίτημα, ούτε κάποια αίσθηση αλλαγής του προγράμματος. Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για τις Η.Π.Α. και θα φτάσει το βράδυ της Τετάρτης εκεί», συμπλήρωσε.

Επιπλέον ανέφερε πως υπάρχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, με ξένους ηγέτες, με αξιωματούχους του Ο.Η.Ε., με στελέχη της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας, με ανθρώπους της ομογένειας.

«Η ομιλία του στη Γενική Συνέλευση θα σηματοδοτήσει -για μια ακόμη φορά- την ενισχυμένη επιρροή που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διεθνή σκηνή. Μια επιρροή, η οποία προφανώς είναι προς όφελος της χώρας μας, των συμφερόντων μας, του ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα τόσο στη γειτονιά μας στην Ευρώπη, όσο και παγκόσμια. Πολύ ψηλά στην ατζέντα του θα είναι διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα η κλιματική κρίση, το περιβάλλον, αλλά και ο ρόλος της Ευρώπης. Είδατε και πρόσφατα με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Νότου, που είχαμε εδώ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέκυψαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα και η Συμφωνία ορόσημο. Η Διακήρυξη των Αθηνών για το περιβάλλον και το κλίμα, που νομίζω ότι είναι μια Συμφωνία ορόσημο για το EUROMED 9 και για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει το δικό της αυτόνομο πολιτικό ρόλο σ' όλα τα επίπεδα και επισήμανε ότι η χώρα μας έχει μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική.

«Έχουμε το προνόμιο να διαδραματίζουμε αυτό τον καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη. Θέλουμε η Ευρώπη να ενισχύσει την αυτονομία της και την παρουσία της σ' όλα τα επίπεδα: πολιτικά, γεωπολιτικά, οικονομικά. Ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει μια εξαιρετική σχέση με τις Η.Π.Α., που θα επισφραγιστεί με την υπογραφή της νέας Συμφωνίας, μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Στο οικονομικό επίπεδο συνεργαζόμαστε καλά με όλους τους μεγάλους παγκόσμιους παίκτες. Έχουμε μια εξωτερική πολιτική ζυγισμένη πάντοτε υπό την οπτική της εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων. Αλλά και με γνώση των διακυβευμάτων στο σύγχρονο κόσμο», ανέφερε.

Τέλος δήλωσε πως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίρας κινήθηκαν σε τελείως διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο στη ΔΕΘ.

«Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τις ανησυχίες του σήμερα, για τα κρίσιμα διακυβεύματα, για το σχέδιο για το αύριο, για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών για τις προκλήσεις που υπάρχουν, στην Ελλάδα και διεθνώς μετά το 2019, μετά την πανδημία. Για την Ελλάδα που αλλάζει μέσα από τις πολιτικές μας και τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι «τους 19 από τους 25 μήνες που κυβερνούμε διαχειριζόμαστε κρίσεις και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η χώρα έχει περισσότερους εργαζόμενους από ό,τι είχε όταν ξεκίνησαν οι κρίσεις των μνημονίων».

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι στη χώρα έχουν ανοίξει περισσότερες επιχειρήσεις από αυτές που υπήρχαν πριν την πανδημία, επενδυτικοί κολοσσοί κοιτάζουν την Ελλάδα, αυξάνεται το Α.Ε.Π., υπήρξε επιμονή σε μια μεταρρυθμιστική στρατηγική και υπάρχουν αποτελέσματα στη καθημερινότητα του καθενός. «Δεν υπάρχει επαγγελματική κατηγορία, από τη μισθωτή εργασία μέχρι όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα στη χώρα, που να μην βλέπει περισσότερα λεφτά να της μένουν στην τσέπη στο τέλος κάθε μήνα τα τελευταία δύο χρόνια, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», συνέχισε και αναφέρθηκε στις μειώσεις των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής λελογισμένης, που δεν μοιράζει πλούτο που δεν έχει, αλλά μοιράζει πλούτο που δημιουργείται και που οφείλεται στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα είπε ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν άλλαξε σε τίποτα. «Τα συνηθισμένα του κλισέ, τα προσφιλή ψέματα, διανθισμένα από πράγματα που ακούγονται ευχάριστα, εκτός όμως του πλαισίου της πολιτικής οπτικής που πρέπει να έχει ένας ηγέτης, έτσι όπως είναι ο κόσμος σήμερα. Στρέφεται στο πώς θα συντηρήσει ένα ακροατήριο που θα του εξασφαλίσει, στη συνέχεια, αυτό που είναι. Δηλαδή, την παρουσία του ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ένα συμπαγές κόμμα στα όρια αυτού που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.