ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Καραλής και Πλατανιώτη σημαιοφόροι της Ελλάδος στην Τελετή Λήξης

MakThes Team11 Αυγούστου 2024

Η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Αρχηγού Αποστολής Πέτρου Συναδινού ορίζονται ως σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ο Εμμανουήλ Καραλής και η Eυαγγελία Πλατανιώτη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 6η θέση.

Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 22.00 (ΕΡΤ1) ώρας Ελλάδος και θα διεξαχθεί στο Stade de France.

Η Team Hellas αναχωρεί τη Δευτέρα στις 14.00 ώρα Ελλάδος με πτήση της AEGEAN και θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 17.10.

Τι θα δούμε στην τελετή λήξης

Ο Τομ Κρουζ στην οροφή του Stade de France, οι θρύλοι της ηλεκτρονικής μουσικής Air και Phoenix στο soundtrack και μια αξέχαστη παράδοση στο Λος Άντζελες. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θέλουν να δημιουργήσουν ένα «κύμα της χαράς» για να κλείσουν τη διοργάνωση με στυλ στο Παρίσι

Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη τελετή έναρξης στην ιστορία των Αγώνων εκτός σταδίου, οι προσδοκίες είναι υψηλές για την τελετή λήξης στο Stade de France, που φιλοξένησε αγωνίσματα στίβου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τομά Ζολί είπε στους δημοσιογράφους σήμερα (9/8) ότι επιθυμία του είναι να γίνει μία πραγματική γιορτή.

Πιο σύντομη από την τελετή έναρξης, που ξεκίνησε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε μετά τις 00:30, η τελετή λήξης θα ξεκινήσει με την τελετή «επιστροφής» των αθλητών στο στάδιο και στη συνέχεια ένα σόου διάρκειας 40 λεπτών που «σκηνοθέτησε» ο Τομά Ζολί με μουσική κυρίως με τους Air και Phoenix.

Στη συνέχεια θα γίνουν ομιλίες και η παράδοση στο Λος Άντζελες, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Θερινούς Αγώνες το 2028, με «έναν ύμνο που συνδέει τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών. Θα ολοκληρωθεί με ένα «συγκινητικό φινάλε» γύρω στις 00:30.

Ένα άλλο αποκορύφωμα θα είναι το σβήσιμο της Φλόγας στον Ολυμπιακό βωμό.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.