ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θερμή υποδοχή στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου - Τι είπε με τον φίλο του Μανόλο (βίντεο)

MakThes Team07 Αυγούστου 2024

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου, τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αποθεώνοντάς τον για την επιτυχία του, στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, κατά την επιστροφή του στο Ολυμπιακό Χωριό.

Έγινε δεκτός εν μέσω χειροκροτημάτων, με την επίσημη… υποδοχή, όπως ακούγεται στο βίντεο, να γίνει όταν πάρει και επίσημα το χρυσό μετάλλιο.

Ανάμεσά τους και ο «χάλκινος» Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον «κολλητό» του. Φυσικά, τα πειράγματα δεν έλειψαν, με τον ίδιο να ζητά από τον Καραλή να δει το μετάλλιό του. «Πού είναι το μετάλλιο;», λέει με τον «Μανόλο» να του το δίνει και εκείνος να ψάχνει να βρει το όνομά του.

«Έγραψε ιστορία»

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στο State de France κατακτώντας την Τρίτη 06/08, το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκος, χαρίζοντας συγχρόνως το πρώτο χρυσό για τη χώρα μας στο Παρίσι.

Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος από τα Γρεβενά είναι ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

Παράλληλα, ο Μίλτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα, αφού προηγήθηκε ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας, με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.

Στο γήπεδο βρισκόταν και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος αγκάλιασε τον καλό του φίλου και πανηγύρισε μαζί του το χρυσό μετάλλιο:

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.