ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

MakThes Team16 Ιουλίου 2024

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι πυρκαγιές δεν πήραν διαστάσεις.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη η φωτιά ξέσπασε μεταξύ του Λαγκαδά και της Ασσήρου και έκαψε χαμηλή βλάστηση ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα.

Στην Καβάλα η φωτιά ξέσπασε στη μία το μεσημέρι στην Καλαμίτσα, στην περιοχή του Μπάτη. Η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω ακριβώς από το πρώην οργανωμένο κάμπινγκ της παραλίας στην Καλαμίτσα Καβάλας. Στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας αλλά και της Ελευθερούπολης, όπως και εθελοντές προκειμένου η φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, να μην πάρει διαστάσεις όπως αναφέρει το kavalapost.gr. Επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν μηχανήματα και υδροφόρες της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.