ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: «Θερίζει» η γαστρεντερίτιδα - Σε έξαρση και ο κορονοϊός (βίντεο)

MakThes Team28 Ιουνίου 2024

Μετά από μια μεγάλη περίοδο που o κορονοϊός είχε ελαφρώς «ξεχαστεί», καταγράφονται ξανά πολλαπλά περιστατικά, την ίδια στιγμή που και η γαστρεντερίτιδα «θερίζει». Έτσι οι ειδικοί κρούουν το «καμπανάκι» για περαιτέρω προσοχή στους πολίτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να επικρατεί πανικός.

«Έχουμε Covid και γαστρεντερίτιδα, δεν χρειάζεται όμως να ανησυχεί ο κόσμος», είπε μιλώντας στο MEGA, το πρωί της Παρασκευής (28/6) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ξεκινήσαμε με 130 κάτι περιστατικά και μέσα σε δύο εβδομάδες έχουμε φτάσει τα 487 με 18 θανάτους. Επειδή όμως ξέρουμε να το αντιμετωπίζουμε, δεν μπορεί να είναι ο κόσμος καλοκαιριάτικα με πανικό. Αυτό που έχει σημασία, είναι λίγο προσοχή. Τα βασικά, πλένουμε τα χέρια μας, αντισηπτικό και από εκεί και πέρα θα πορευτούμε».

Ερωτηθείσα για το αν οι ασθενείς που υπέκυψαν είχαν υποκείμενα νοσήματα, που ενδεχομένως να επιδείνωσαν την κατάσταση τους, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απάντησε «συνήθως οι ηλικίες αυτές, στην πλειονότητα τους, έχουν υποκείμενα νοσήματα» είπε αρχικά για να προσθέσει «ευτυχώς γρίπη αυτήν την εποχή δεν έχουμε.

«Είχαμε φέτος πολλές ιώσεις. Τα τελευταία στελέχη του Covid είναι πολύ πιο απλά. Το καλό - αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε καλό- στην παρούσα φάση είναι ότι η κλινική εικόνα δεν είναι τόσο δύσκολη, όπως ήταν με τα προηγούμενα στελέχη. Τα τελευταία στελέχη του Covid είναι ο πυρετός, ο βήχας, η αδυναμία, αλλά σίγουρα οι διασωληνώσεις δεν είναι πολλές».

Ως προς τον βήχα που αποτελεί «ύποπτο» σύμπτωμα του κορονοϊού η κυρία Παγώνη αρχικά επισήμανε ότι «ο κόσμος πρέπει να μην επαναπαύεται και να κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους, ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα εφησυχαστική, καθώς όπως είπε αν και θέλει πολύ χρόνο για να υποχωρήσει πλήρως δεν χρειάζεται πανικός και ανησυχία».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.