ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδιά Χριστιανών από το Ιράν θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα

MakThes Team31 Αυγούστου 2023

Τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα, Malek Hossein Givzad, δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Ιερώνυμος.

Ο πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί το Ιράν. Παράλληλα, συμφώνησαν να φιλοξενηθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος παιδιά χριστιανών από το Ιράν στην Ελλάδα. Επίσης, ο πρέσβης αναφέρθηκε στη χριστιανική μειονότητα που υπάρχει στο Ιράν, για την οποία τόνισε πως απολαμβάνει τον σεβασμό των υπόλοιπων μελών της ιρανικής κοινωνίας και μίλησε για τον διάλογο μεταξύ Ισλάμ και Ορθοδοξίας.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πως υποδέχτηκε τον πρέσβη με χαρά και συζήτησαν διάφορα θέματα. Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά στους χριστιανούς του Ιράν και στην πρόσκληση να επισκεφθούν τα παιδιά την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι ο πρέσβης μίλησε για κάποιες περιπτώσεις που έκαιγαν το Κοράνι στην Ευρώπη και καταδίκασε τέτοια γεγονότα. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι, όπως διάβασε κάπου, εκεί όπου βλέπεις να καίγονται βιβλία, θα δεις ανθρώπους να καίγονται.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.