Αυτά τα pancakes με μπισκότο στη ζύμη τους είναι φανταστικά! Περιχύστε τα με το σιρόπι της επιλογής σας, κόψτε φρουτάκια και απολαύστε τα μοναδικά pancakes.
Υλικά Συνταγής
- 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φλ. τρίμματα μπισκότου
- 1 κ.σ κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1½ φλ. ξινόγαλα
- 1¼ φλ. γάλα
- 1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- μπανάνες ή φράουλες
- βούτυρο
- μέλι ή σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Για αυτά τα pancakes με ζύμη μπισκότου,
ξεκινάμε να φτιάξουμε το μίγμα για τα pancakes με ζύμη μπισκότου.
- Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το τρίμμα μπισκότου, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και αν θέλετε μία πρέζα κανέλα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα ανάδευσης.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλα, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά. Μην ανακατεύετε πολύ το μείγμα. Δεν πειράζει που θα έχει κομματάκια από μπισκότο μέσα.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία, όπως λάδι ή βούτυρο.
- Υπολογίζουμε μισό φλιτζάνι μίγματος για κάθε pancake.
- Ρίχνουμε το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να φανούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και στην περίμετρο.
- Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί η τηγανίτα και από την άλλη πλευρά. Συμπληρώνουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι κατά διαστήματα.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Ταιριάζουν τέλεια με μπανάνα και φρέσκα φρούτα.
Δείτε τη συνταγή εδώ