ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανσέληνος Αυγούστου: Μαγευτικές εικόνες από «το φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

MakThes Team02 Αυγούστου 2023

Η πρώτη ημέρα του Αυγούστου έδωσε μαγευτικές εικόνες σε όσους έστρεψαν το βλέμμα τους στον καλοκαιρινό ουρανό, μιας και το θεαματικό φεγγάρι του Οξύρυγχου εντυπωσίασε!

Πλήθη παρατηρητών κατέκλυσαν τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τις γραφικές τοποθεσίες της χώρας μας προκειμένου να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη υπερπανσέληνος για τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που, έχει να παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο του 2018, ενώ δεν αναμένεται ξανά νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2037. Φέρει το όνομα «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου» προς τιμήν των ιθαγενών Αμερικανών που ψάρευαν τους οξύρρυγχους σε μεγάλες ποσότητες τον Αύγουστο στις λίμνες της βόρειας Αμερικής.

Στις 30 Αυγούστου, και συγκεκριμένα στις 21:36 μ.μ. θα σημειωθεί η δεύτερη πανσέληνος του μήνα, η μπλε σελήνη. Ο όρος «μπλε φεγγάρι» χρησιμοποιείται όταν έχουμε δύο πανσελήνους σε ένα μόνο μήνα.

Θα είναι η πλησιέστερη σελήνη της χρονιάς με μόλις 222.043 μίλια απόσταση από τη Γη, ενώ η επόμενη κοντινή πανσέληνος θα γίνει την 5η Νοεμβρίου του 2025 με απόσταση 221.817 μίλια.

Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή πανσέληνο: 

Από τη Θεσσαλονίκη


Από την Αργολίδα


Από την Κέρκυρα


Από την Ακρόπολη


Από το Πέραμα


Από το Σούνιο










This page might use cookies if your analytics vendor requires them.