Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με ρόστερ καλύτερα από το φετινό. Όμως, σε δύο αγώνες με τη ρωσική Κρασνοντάρ, που μόνο φόβο δεν προκαλεί, ο Δικέφαλος μπορεί να λύσει και αυτά τα μάγια. Σε κάθε περίπτωση, οι προκρίσεις επί των Μπεσίκτας και Μπενφίκα αλλάζουν άρδην τα οικονομικά δεδομένα για τον σύλλογο.
Η ΠΑΕ έχει ήδη εξασφαλίσει «ένεση» 13 εκατ. ευρώ και αν επιτευχθεί και ο στόχος απέναντι στους Ρώσους, τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ. Το σοβαρό πρόβλημα με το Financial Fair Play θα αποτελέσει μακρινό εφιάλτη, διότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να επιδείξει συμπεριφορά νεόπλουτου.
Λίγες μέρες πριν τον αγώνα με την Μπενφίκα είχε συμφωνηθεί η μεταγραφή του Λημνιού στην Κολονία, με ποσό πολύ μικρότερο από εκείνο που ζητούσε ο ΠΑΟΚ πριν από ένα χρόνο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη, που θα έφευγε ακόμη και με πρόταση 5-6 εκατ. ευρώ, όπως για παράδειγμα τα χρήματα που προσφέρει η Αταλάντα. Πλέον, ο ΠΑΟΚ μπορεί ακόμη και να επεκτείνει το συμβόλαιό του και να περιμένει πρόταση με διψήφιο αριθμό εκατ. ευρώ.
Η περίπτωση του Τσούμπα Άκπομ είναι διαφορετική, αφού ο ίδιος ο Άγγλος επιθετικός επιθυμούσε την επιστροφή του στην Αγγλία. Πολύ πιθανό ο διάδοχός του, είτε αυτός είναι ο Κροάτης Αντόνιο Τσόλακ είτε κάποιος άλλος, να κοστίσει περισσότερα χρήματα από εκείνα που παίρνει ο ΠΑΟΚ από τη Μίντλεσμπρο για τον Άκπομ. Επίσης, θα αναζητηθεί δεξιός μπακ, που να συνδυάζει τις αμυντικές αρετές του Κρέσπο και τις δημιουργικές ικανότητες του Μπίσεσβαρ. Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν μπορεί να συνεχίσει στηριζόμενος μία στον ένα και μία στον άλλο.
Εν κατακλείδι, η σύντομη (λόγω κορονοϊού) επέλαση του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους καταρχάς του Γιουρόπα Λιγκ και ίσως και του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της ομάδας. Ο Δικέφαλος βρέθηκε λίγο πριν την παράδοσή του στις διαθέσεις της αρμόδιας για το FFP επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, αλλά πλέον το παιχνίδι αλλάζει.