ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παραμένει πρόεδρος στο ΕΕΘ ο Ζορπίδης- Η αστυνομία διέκοψε την κρίσιμη συνεδρίαση

Βαγγέλης Στολάκης07 Μαΐου 2020

"Τέλος καλό, όλα καλά" σχολιάζουν τα μέλη της παράταξης του Μιχάλη Ζορπίδη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Χθες συνεδρίασε η επιμελητηριακή παράταξη "Ισχυρό Επιμελητήριο" στον απόηχο έντονης αντιπαράθεσης του προέδρου με συγκεκριμένα στελέχη της που είχαν ως αποτέλεσμα να αναγκάσουν τον κ. Ζορπίδη να δηλώσει επίσημα πως εάν δεν τον θέλουν "θα πάει σπίτι του".

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν περί τα 25 άτομα με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι εκ των 34 μελών με τηλεδιάσκεψη.

Ορισμένα στελέχη επανέφεραν την πρόταση για παραίτηση του κ. Ζορπίδη από την θέση του προέδρου. Όπως είπαν εάν παραιτηθεί τότε δεν θα παραιτηθούν κι εκείνοι από την θέση τους από την εννιαμελή διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου, κάτι που ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ στον απόηχο της αμφισβήτησης που δέχτηκε.

Τα αίματα άναψαν με τους τόνους να ανεβαίνουν ουκ ολίγες φορές. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο κ. Ζορπίδης παραδέχτηκε πως έκανε λάθη, κάτι που μαλάκωσε την στάση ορισμένων μελών της διοίκησής του.

Ο ίδιος μιλώντας στο makthes.gr "έβλεπε" πολιτικές σκοπιμότητες με φόντο τις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές το Δεκέμβριο του 2021, στις οποίες ο κ. Ζορπίδης βάσει νόμου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΕΕΘ όρισε και τον... διάδοχό του.

Η συνεδρίαση έληξε άδοξα, καθώς λίγο πριν το τέλος στην αίθουσα βρέθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι διαπίστωσαν πως δεν τηρούνται οι κανόνες για αποφυγή συγχρωτισμού, ούτε οι αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.