ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν «ζεστοί» στους δρόμους οι αγρότες - Έτοιμοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους (βίντεο)

MakThes Team28 Ιανουαρίου 2024

Στους δρόμους παραμένουν εδώ και μέρες τα τρακτέρ των αγροτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και συνολικά τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης που θα προκύψουν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα προβλήματα που έχουν επισημάνει οι πρώτοι.

Στη σύσκεψη θα αναλυθούν αυτά τα ζητήματα και τα αιτήματα των αγροτών.

Σε αυτό το πλαίσιο οι αγρότες της Λάρισας έχουν προγραμματίσει πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης με τις προσυγκεντρώσεις να ορίζονται για σήμερα, Κυριακή στις 12:00, σε χωριά και εισόδους της Λάρισας. 

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο της Λάρισας σήμερα και αύριο Δευτέρα, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη. Παράλληλα, προετοιμάζουν διαδήλωση στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα.


Η σύσκεψη στο Μαξίμου

«Ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κοροϊδέψει τους αγρότες», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μπάρκας.

«Προσωπικά είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων. Πρέπει να βρεθεί κονδύλι 4 δισ. ευρώ να συγροτήσουμε τη Θεσσαλία» είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.