ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραπομπή ιερέα σε δίκη για τη χυδαία επίθεση σε τρανς γυναίκα

MakThes Team25 Σεπτεμβρίου 2023

Σε δίκη, με την κατηγορία της εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, παραπέμπεται με εισαγγελική απόφαση ο ιερέας στην εκκλησία Αγ. Νικόλαος στην Καλλιθέα, μετά τη χυδαία επίθεση του εναντίον τρανς ατόμου.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, το οποίο μεταδίδει δηλώσεις της δικηγόρου του θύματος της επίθεσης, Αγγελικής Σουγλέ, ο ιερέας παραπέμπεται σε δίκη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του τμήματος αντιρατσιστικής βίας της ΓΑΔΑ καθώς ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη.

Η τρανς γυναίκα, η οποία είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το συσσίτιο, ζήτησε από τον ιερέα τον λόγο που την αποκλείει και δεν της δίνει φαγητό. Ο ιερέας της επιτέθηκε, την έβρισε χυδαία, την έδιωξε από την εκκλησία και αρνήθηκε να την ξαναδεχθεί.

«Για μένα άκουσε εδώ η πίστη μου είναι ότι τους ομοφυλόφιλους δεν τους ρίχνουμε στη θάλασσά ούτε τους καίμε τους αποδεχόμεθα. Εσύ είσαι άντρας με βυζιά. Είσαι άντρας και κάνεις τη γυναίκα» ακούγεται να δηλώνει ο ιερέας δίχως ίχνος ντροπής στο βίντεο, ενώ στην αποστροφή της τρανς γυναίκας ότι έχει αναγνώριση από το κράτος, της απάντησε: «δεν με ενδιαφέρει, δεν το αναγνωρίζουμε».

Για το περιστατικό είχε ζητήσει έρευνα και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χωρίς τελικά να έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.

«Αν και βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, ωστόσο η εισαγγελική έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Όπως όλα δείχνουν στην δίκη που θα γίνει όταν αυτή οριστεί, ο ιερέας θα είναι κατηγορούμενος για εξύβριση κατ εξακολούθηση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Εμείς είχαμε καταθέσει μήνυση στο αντιρατσιστικό τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Εκεί έγινε η προανάκριση, εκεί κλήθηκε να απολογηθεί ο ιερέας. Εμείς θα υποστηρίξουμε την υπόθεση μέχρι τέλος γιατί ήταν ανήθικο όλο αυτό που συνέβη. Μιλάμε για ένα τρανς ταλαιπωρημένο άτομο, το οποίο πήγε να πάρει ένα πιάτο φαγητό και δέχτηκε μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Ακόμα και μετά προσπαθούσε να πείσει πως είχε δίκαιο με αποτέλεσμα να μην δείξει ένα δείγμα καλής θέλησης» δήλωσε η δικηγόρος Αγγελική Σουγλέ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.