ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παράταση... έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμος Βόλβης ενόψει του φθινοπώρου

Βαγγέλης Στολάκης26 Σεπτεμβρίου 2019

Με το άγχος και τον φόβο να μην... «πνιγούν» και πάλι διάφορες περιοχές του δήμου Βόλβης, ζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Ο δήμος εδώ και έναν και πλέον χρόνο οπότε και ισχυρή κακοκαιρία «χτύπησε» διάφορα σημεία εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα ζήτησε να υπάρξει τρίτη παράταση της κατάστασης, αίτημα που ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί.

Πρόκειται για την τρίτη παράταση που ζήτησε ο δήμαρχος με επιστολή του προς την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου στις 17 Σεπτεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται πως ο δήμος αρχικά κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 4.7.2018 και στις 28.09.2018 και 2.4.2019 δόθηκε παράτασή της.

Στην επιστολή του προς την κ. Πατουλίδου ο δήμαρχος Βόλβης αναφέρει μεταξύ άλλων πως πολλά προβλήματα «δεν έχουν επιλυθεί- αποκατασταθεί». Μεταξύ άλλων, ο κ. Λιάμας απέστειλε επισυναπτόμενη την Τεχνική Έκθεση στην οποία καταγράφονται αναλυτικά οι παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Μεταξύ άλλων, στις εργασίες περιλαμβάνονται η απομάκρυνση φερτών υλικών που έχουν κατακλύσει ολόκληρους δρόμους, ο καθαρισμός ρεμάτων, η αποκατάσταση τοπικών οδικών δικτύων, η αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία στις 28 Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με τον Διαμαντή Λιάμα «οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την περσινή θεομηνία δεν έχουν ολοκληρωθεί, παρά τα έγγραφα που έχουμε στείλει στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις» αναφέρει ο κ. Λιάμας.

«Πολλά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ενώ από πολλά ρέματα δεν έχουν απομακρυνθεί τα φερτά υλικά. Φοβόμαστε να μην πλημμυρίσουμε και πάλι» αναφέρει στο makthes.gr ο κ. Λιάμας.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως στις 10 Ιουλίου 2019 είχε αποστείλει επιστολή στους Βούλα Πατουλίδου, Χαράλαμπο Στεργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα αναφέροντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη καθαρισμού ρεμάτων και απομάκρυνσης των φερτών υλικών «που έχουν συγκεντρωθεί εντός αυτών και που τα καθιστούν πήγες κινδύνου νέων καταστροφών σε μια ενδεχόμενη έντονη βροχόπτωση». Ισχυρίζεται δε, πως πολλά από τα έργα που έπρεπε να γίνουν δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης σχολιάζει πως «έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, δηλαδή ο καθαρισμός παραλιών και δρόμων και η αποκομιδή ογκωδών και φερτών υλικών. Ως πολιτική προστασία έχω ολοκληρώσει όλες τις εργασίες και έχω κλείσει το τεχνικό δελτίο που εγκρίθηκε από το Υπουργείο. Έχουν πληρωθεί οι εργασίες. εάν υπάρχουν άλλες εργασίες που κρίνει ο δήμος πως πρέπει να γίνουν τότε θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και εκείνων της Περιφέρειας» τονίζει ο κ. Στεργιάδης.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου μιλώντας στο makthes.gr αναφέρει ότι «τα ρέματα στον δήμο καθαρίστηκαν και όπου υπάρχει εκκρεμότητα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δασαρχείο δεν επέτρεψε να γίνουν παρεμβάσεις». Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και το Δασαρχείο για να αντιμετωπιστούν μεταξύ άλλων και τα προβλήματα στο δήμο Βόλβης. Η κ. Πατουλίδου ισχυρίζεται επίσης ότι τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών του Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκαν από την Πολιτική Προστασία, όπως αναφέρονταν στο τεχνικό δελτίο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.