ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρεμβάσεις ώστε να μπει "φρένο" στις αυξήσεις των τιμών ζήτησε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου

Βαγγέλης Στολάκης10 Σεπτεμβρίου 2021

Την παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να μπει «φρένο» στις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων και να μην επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο περιθώριο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 85ης ΔΕΘ.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι οι τιμές προϊόντων όπως είναι ο καφές μπορούν να διατηρηθούν εάν αναληφθούν πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ, που ήταν μνημονιακή υποχρέωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει την αγορά, καθώς οι τιμές θα ξεκινήσουν να αυξάνονται από την ερχόμενη εβδομάδα. Θα πρέπει, όπως είπε να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Κάλεσε μάλιστα την Πολιτεία να κατευθύνει τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, ενώ πρότεινε και τη διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε πως 200.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν και ανέφερε πως αναμένει να ακούσει από τα πρωθυπουργικά χείλη από το βήμα της 85ης ΔΕΘ μειώσεις ΦΠΑ και φοροελαφρύνσεις.

Σημειώνεται πως αύριο, Σάββατο σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη Συνέλευση έχουν προσκληθεί και τα κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.