ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρίσι: Στο δείπνο του προέδρου Μακρόν, Μητσοτάκης και Μαρέβα

MakThes Team26 Ιουλίου 2024

Δείπνο προς τιμήν ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο παρέθεσε χτες το βράδυ της Πέμπτης, ο Εμανουέλ Μακρόν στο Μουσείο του Λούβρου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν σήμερα.

Στο δείπνο του Γάλλου προέδρου παρακάθησαν περίπου 500 καλεσμένοι, αρχηγοί κρατών -ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων.

Μεταξύ των παρευρισκομένω, όπως αναφέρει το protothema.gr, ήταν ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, με τη βασίλισσα Ματθίλδη, οι οποίοι έφτασαν με τα παιδιά τους, το βασιλικό ζεύγος από την Ισπανία, Φίλιππος ΣΤ' και Λετίθια, η πριγκίπισσα Άννα, ο βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη, καθώς και η Τζιλ Μπάιντεν, η οποία εκπροσωπεί τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ανάμεσα στους καλεσμένος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αν και η επίσημη λίστα με τους παρευρισκόμενους στην τελετή έναρξης δεν έχει δημοσιευτεί, το γαλλικό ειδησεογραφικό μέσο ανέφερε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν θα παραστούν, ενώ ο τελευταίος θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Χαν Ζενγκ.

Άλλοι Ευρωπαίοι που αναμένεται να δώσουν το παρών στην τελετή έναρξης είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ. Στην τελετή λήξης θα παραστεί ο Ντάγκλας Έμχοφ, σύζυγος της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, που βρίσκεται τώρα στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.