ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Εισηγήσεις για εκλογές αρχηγού ακόμη και τον Ιούλιο δέχεται ο Ν. Ανδρουλάκης - Φθινόπωρο θέλουν οι αμφισβητίες

MakThes Team14 Ιουνίου 2024

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι κινούνται ταχύτατα τα τελευτταία 24ωρα και στο τυέλος του πρώτου μετεκλογικού διαστήματος είναι ανοιχτό ακόμη και το σενάριο της προκήρυξης εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη.

Θέση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν πως πάνω από όλα βρίσκεται το καταστατικό και οι διαδικασίες, κάτι όμως που μοιάζει να επανεξετάζει σιωπηρά, εισπράττοντας εισηγήσεις από συνεργάτες αλλά και το κλίμα στο πράσιθνο στρατόπεδο.


Αυτό που μεταφέρτουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα δημιουργήσει εσωστρέφεια και ίσως πρέπει να εξεταστεί το σενάριο μιας άμεσης επιλογής για «φυγή προς τα εμπρός» ακόμη και αν αυτή περνά από τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών, μέσα στον επόμενο κιόλας μήνα.


Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο, τότε σαφέστατα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πάει στην επιλογή να «σηκώσει το γάντι» απέναντι στις φωνές κριτικής που ηχούν και τον αφορούν προσωπικά από την επομένη των ευρωεκλογών.


Στη συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την απώλεια του εκπεφρασμένου στόχου κατάληψης της δεύτερης θέσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποκαλύψει τον «οδικό χάρτη» που προτείνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου.

«Είμαστε εδώ», λένε συνεργάτες του, ενώ αναμένεται κάθε κίνηση από όσους έσπευσαν να δηλώσουν «παρών» στην ακήρυχτη διαδοχολογία.

Ο δήμαρχος Αθήνας Χάρης Δούκας, θα τοπ κάνει με συνέντευξη που παραχωρεί στην Καθημερινή της Κυριακής, ενώ οι Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Γερουλάνος μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινώσουν το δικό τους πλάνο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεδομένα θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.


Όλα θα κριθούν αρχικά από το κλίμα που θα δημιουργηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει την Τετάρτη το μεσημέρι, και -κυρίως- στην Κεντρική Επιτροπή, στις 30 Ιουνίου, που θα πάρει και την τελική απόφαση για το έκτακτο Συνέδριο.

«Αν έρθουν με ήπιες διαθέσεις μπορεί να βρούμε μια συμβιβαστική λύση. Άν όχι...» λένε στελέχη της Χ. Τρικούπη. Στον αντίποδα, η ιδέα για εκλογές το καλοκαίρι δεν ενθοιυσιάζει λόγω φόβου για χαμηλή συμμετοχή. Έχουν εξαρχής ζητήσει επίσπευση διαδικασιών εντός του 2024, (ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άνοιξε τον χορό μετά τις ευρωεκλογές) ωστόσο εκτιμούν ότι προς το φθινόπωρο είναι εύλογη περίοδος για να στηθούν κάλπες με ευρεία συμμετοχή.
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.