ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ψήφισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι - Οι δηλώσεις τους μετά την κάλπη (βίντεο)

MakThes Team13 Οκτωβρίου 2024

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 7:00 το πρωί σήμερα, Κυριακή, ο Β γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου με τη θέση να διεκδικούν ο νυν πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Υπενθυμίζεται ότι στον Α γύρο συμμετείχαν ως υποψήφιοι ο Παύλος Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Σήμερα το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, ψήφισε ο Χ. Δούκας και μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο».

Στον Πύργο Ηλείας, όπου εκλέγεται, ψήφισε και ο Μ. Κατρίνης. «Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος. Να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ μεγάλο, πλειοψηφικό, δύναμη αλλαγής. Θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε αυτό τον στόχο», είπε μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.

Στις 10:30, περίπου, ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος. Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο στο Ίλιον, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε «ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη».

Το εκλογικό δικαίωμά της άσκησε και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία είχε θέσει επίσης υποψηφιότητα για την προεδρία αλλά ήρθε τέταρτη στον Α γύρο. 

«Στην επόμενη ημέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί, ούτε παράπονα, ούτε απογοητεύσεις. Ο πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει πρόσωπα και στρατηγικές, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην κάλπη», είπε στους δημοσιογράφους.

«Αύριο ξεκινά μία καινούρια ημέρα, όποιος και αν κερδίσει» ανέφερε από την πλευρά του στους δημοσιογράφους ο Παύλος Γερουλάνος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών για τον Β γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τελευταία από τους αρχικούς έξι υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου. Σε ανάρτησή της στα social media έγραψε: «Όλοι στις κάλπες σήμερα! Για ένα ΠΑΣΟΚ δυναμωμένο, ενωμένο, ισχυρή αντιπολίτευση απο αύριο, εναλλακτική προοδευτική πρόταση απέναντι στα αδιέξοδα του κ. Μητσοτάκη».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.