ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Σηκώνουν» μανίκια και ξεκινούν (προεκλογικό) τρέξιμο

Βαγγέλης Στολάκης26 Ιουνίου 2022

Συγκροτήθηκαν σε σώμα, εξελέγησαν οι νέοι γραμματείς και τα νέα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης σηκώνουν πλέον μανίκια και πιάνουν δουλειά, ενώ παράλληλα… τρέχουν προκειμένου να κερδίσουν τον χρόνο που χάθηκε από τις 8 Μαΐου 2022, οπότε και στήθηκαν οι εσωκομματικές κάλπες, σε μία περίοδο που από τους περισσότερους χαρακτηρίζεται «αβέβαιη πολιτικά», καθώς το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε κάλπες «παίζει» περισσότερο από ποτέ.

Γραμματέας στην Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης με 13 ψήφους υπέρ και δύο λευκά εξελέγη ο Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης που ήρθε πρώτος σε ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου, ενώ αναπληρωτής γραμματέας ο δικηγόρος Γιάννης Πιτσιώρας. Στην συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας το βράδυ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, στην Ολυμπίου Διαμαντή 19, την πρώτη της Νομαρχιακής Επιτροπής υπό τη νέα της σύνθεση δεν έλειψαν και οι... παραφωνίες, με τις αντιδράσεις κυρίως να προέρχονται για διαδικαστικά ζητήματα αλλά και πρόσωπα στους οποίους ανατέθηκαν ρόλοι. Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε δήμους σε συνεργασία με τις νέες συντονιστικές επιτροπές, δράσεις και εξορμήσεις για να γίνουν γνωστές οι προτάσεις του κόμματος για τα θέματα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, ενώ προγραμματίζεται και σχετική συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ψηφοδελτίων αναζητούνται άτομα και προσωπικότητες από την πόλη που θα μπορούσαν να περιληφθούν στην «πράσινη» λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης. Όπως ήδη έχει γράψει άλλωστε η «ΜτΚ» εντός των επόμενων ημερών την Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη της Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τύπου ανέλαβε η Ρόζα Εδιάρογλου, υπεύθυνος Οργανωτικού ο Δημήτρης Κνης, συντονιστής Οργανώσεων Δυτικής Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Ραλλίδης, συντονιστής Επιμελητηρίων και Επιστημονικών Φορέων ο Μιχάλης Παπαστεργίου και υπεύθυνος Συνδικαλιστικού ο Ηλίας Ρίγανης. Τη θέση του υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού ανέλαβε ο Σπύρος Τζελέπης, υπεύθυνος Δημόσιας Διοίκησης και βαθμίδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Αρβανίτης, υπεύθυνη Παιδείας και Πολιτισμού η Μελίνα Νικολάρακου, υπεύθυνος Κινητοποιήσεων και Οικονομικών ο Κώστας Χατζηθεοδώρου, υπεύθυνη Υγείας και Πρόνοιας η Ελένη Χριστιά, υπεύθυνη Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής η Μαρία Καρέκλιδου, υπεύθυνη Εθελοντισμού και Δικαιωμάτων η Βάσια Μαδέση και τέλος, υπεύθυνος Αθλητισμού και Νεολαίας ορίστηκε ο Θανάσης Δέλλιος.

Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης

Μιλώντας στη «ΜτΚ» ο νέος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «βασικός μας στόχος και σκοπός είναι η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ξανά μία προοδευτική πρόταση πολιτικής παρουσίας, ικανή να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της πόλης. Η ενεργοποίηση όλου του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος είναι κομβικός όρος για την επίτευξη του παραπάνω στόχου. Αυτό συνεπάγεται μία διαρκή κινητοποίηση και συσπείρωση δυνάμεων στις τοπικές κοινωνίες και στους μαζικούς χώρους που θα πατά αφ’ ενός στον κόσμο που προσήλθε στις πρόσφατες εσωκομματικές κάλπες αλλά ταυτόχρονα θα αγκαλιάζει το «δυνητικό ΠΑΣΟΚ», όλες εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις που διαχρονικά εκφράστηκαν και στήριξαν την παράταξη». Ο ίδιος συμπληρώνει: «Είναι αυτονόητο ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εμφανιστεί ξανά με αξιώσεις στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, στη Θεσσαλονίκη. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε ένα σχέδιο δράσης. Η πολιτική και κοινωνική ατζέντα της πόλης είναι τεράστια. Θα συνομιλήσουμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες, άμεσα, με ειλικρίνεια και διάθεση συνεργασίας. Θα εκμεταλλευτούμε την εμπειρία που διαθέτει το πλούσιο στελεχιακό δυναμικό της Παράταξης στους χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων. Θα εκμεταλλευτούμε τις νέες τεχνολογίες και τα social media, ώστε να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με όλες τις ηλικιακές ομάδες. Θα είμαστε παρόντες. Ενεργοί, σοβαροί και με εμπιστοσύνη στις αρχές μας και τις ιδέες μας».

Γιάννης Πιτσιώρας

Ο αναπληρωτής γραμματέας Γιάννης Πιτσιώρας τονίζει: «Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής δείχνει ξεκάθαρα ότι η δημοκρατική παράταξη επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο. Η κοινωνία περιμένει από εμάς ρεαλιστικές προτάσεις, λύσεις και απαντήσεις. Το ιστορικό momentum και ο κόσμος γύρω μας που αλλάζει φέρνει την πολιτική ξανά στο κέντρο της προσοχής μας. Το στοίχημά μας είναι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη αυτή, να συναντηθούμε με την κοινωνία, να συζητήσουμε το σήμερα και το αύριο της Θεσσαλονίκης. Είναι προφανές ότι από την προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας. Με δεδομένο ότι ήδη διανύουμε προεκλογική περίοδο που ξεκινά με τις εθνικές και συνεχίζει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν δημιουργηθεί πια όλες προϋποθέσεις ώστε η Θεσσαλονίκη να αλλάξει δυναμικά σελίδα».


Νομαρχιακή Β’ Περιφέρειας


Στη Β’ Περιφέρεια, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής εξελέγη ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης, που επίσης ήρθε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της 8ης Μαΐου και αναπληρωτής γραμματέας εξελέγη ο Αχιλλέας Μεταλλούλης. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου: υπεύθυνος Επικοινωνίας και Τύπου ορίστηκε Κωνσταντίνος Πατσαλάς, υπεύθυνη Οργανωτικού η Αλεξία Λαζαρίδου, συντονιστής Τοπικών Οργανώσεων ο Ιάκωβος (Βάκης) Τόπης, υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης η Κατερίνα Αγγελιδάκη, υπεύθυνος Συνδικαλιστικού ο Κωνσταντίνος Καϊκής, υπεύθυνος Πρωτογενή Τομέα ο Μιχάλης Τερζής, υπεύθυνη Παιδείας και θεμάτων ΑΜΕΑ η Ευαγγελία Πάσιου, υπεύθυνη εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων η Δροσούλα Παντέλογλου, υπεύθυνη Δικαιοσύνης η Βίκυ Παπαγεωργίου, υπεύθυνος Νεολαίας και Πολιτικής Προστασίας ο Γιώργος Τσολάκης Γεώργιος, ενέργειας και Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας ο Σταύρος Αντωνιάδης Σταύρος και υπεύθυνοι Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίστηκαν οι: Γιώργος Γρηγορούδης και Θωμάς Κυρτζαλιώτης.

Κωνσταντίνος Κοκολάκης

«Είναι γεγονός ότι η Β’ Θεσσαλονίκης αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη εκλογική περιφέρεια, τόσο από το μέγεθός της, όσο και από την κοινωνική της διαστρωμάτωση. Μια περιφέρεια που επλήγη ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τόσο από την οικονομική κρίση αλλά και άλλο τόσο την πανδημία. Οι πολιτικές όμως των τελευταίων κυβερνήσεων δεν στάθηκαν στο πλευρό τους. Σήμερα απαιτούνται ξεκάθαρες πολιτικές με όραμα για το μέλλον, με στρατηγική επανόδου σε καλύτερες ημέρες» ανέφερε στην «ΜτΚ» ο νέος γραμματέας Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοκολάκης. «Ξεκινά μια έντονη τριετία όπου οι εκλογικές διαδικασίες σε εθνικό επίπεδο θα είναι συνεχείς (εθνικές εκλογές, επαναληπτικές εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ευρωεκλογές) και καθημερινά θα δίνουμε εξετάσεις. Όμως ο λαός έδειξε με τη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες ότι βλέπει κάτι να αλλάζει και αρχίζει να διακρίνει ότι η μόνη λύση είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Χρέος μας είναι να μην τον διαψεύσουμε».

Αχιλλέας Μεταλλούλης

Μιλώντας στη «ΜτΚ» ο αναπληρωτής γραμματέας Β’ Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Μεταλλούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επέστρεψε για να στηρίξει τον βαριά δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη από την υπερδεκαετή οικονομική, πολιτική και υγειονομική κρίση από την οποία ταλανίζεται. Με ορθό και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, σαφή και κοστολογημένο πρόγραμμα, μακριά από λαϊκισμούς, ανέξοδες υποσχέσεις και παροχολογία, αλλά και πίστη στην προοπτική ανάπτυξης του τόπου, μέσα από την εργασία και την προσφορά των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επέστρεψε και θα αποτελέσει και πάλι την ελπίδα για την αναγέννηση του τόπου».

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 26.06.2022

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.