ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το μήνυμα των 6 μέσω της «ΜτΚ»

Βαγγέλης Στολάκης06 Οκτωβρίου 2024

Οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μιλούν σήμερα στη «ΜτΚ» για το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών, στέλνουν το μήνυμά τους και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην διαδικασία.



Νίκος Ανδρουλάκης: Μαζί επιστρέψαμε, συνεχίζουμε, κερδίζουμε

Μέσα σε δυόμισι χρόνια το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων. Αυξήσαμε τη δύναμή μας κατά 50%, είμαστε δεύτερο κόμμα σε όλη την περιφέρεια, ξεφύγαμε από τις μυλόπετρες του δικομματισμού ακυρώνοντας στην πράξη το ερώτημα «με ποιον θα πάτε;», που διαρκώς μας απευθυνόταν.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ το ρωτούν πότε θα κυβερνήσει και αποτελεί τον μόνο αξιόμαχο αντίπαλο για τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος έχει σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου. Ο προοδευτικός κόσμος τώρα διαθέτει μια υπεύθυνη εναλλακτική επιλογή, που δεν πρόκειται να διαψεύσει τις ελπίδες του.

Ο δρόμος της δικής μας νίκης ήταν ο δρόμος της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας. Η αποδρομή της κυβέρνησης οφείλεται και στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που ασκήσαμε μέσα στη Βουλή καταφέρνοντας καίρια πολιτικά πλήγματα στη Νέα Δημοκρατία, όπως με την πρόταση δυσπιστίας που πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά έκανε πράξη το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν όπως απέδειξε η εμπειρία άλλων κομμάτων. Με πολιτική αυτονομία, ενότητα και ανανέωση η Δημοκρατική Παράταξη θα ανοίξει την πόρτα εξόδου της Νέας Δημοκρατίας από το Μαξίμου.

Στις 6 Οκτωβρίου ζητώ από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας, γιατί όπως μαζί κάναμε τα στέρεα βήματα, μπορούμε να κάνουμε και το επόμενο άλμα.




Παύλος Γερουλάνος: Να πάμε στο κόμμα των πολιτών και όλων των στελεχών

Απευθύνομαι σε όσες και όσους πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να αλλάξει ηγεσία, για να μπορέσει να κοιτάξει κατάματα τη Νέα Δημοκρατία, στις επόμενες εθνικές εκλογές και να την κερδίσει. Η δική μου υποψηφιότητα είναι η μόνη που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας, στον β’ γύρο, και άρα πραγματική προοπτική νίκης στο Κίνημα, σε λίγα χρόνια.

Όλοι και όλες γνωρίζουμε τι λείπει από το ΠΑΣΟΚ και τι πρέπει να κάνει η νέα ηγεσία, για να γίνει το ΠΑΣΟΚ, ξανά, νικηφόρο: Να παρουσιάσει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα, να υπηρετήσει την ενότητα χωρίς αποκλεισμούς, να είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, στην κοινωνία, στη Βουλή, παντού, και να μπορέσει να απευθυνθεί με συνέπεια προς κάθε προοδευτικό πολίτη, είτε ψηφίζει, είτε απέχει, από την αριστερά και το κέντρο, μέχρι απογοητευμένους προοδευτικούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Αν με τιμήσετε με την εκλογή στο αξίωμα του pροέδρου, δεσμεύομαι να σταθώ με όλο μου το είναι, στο ύψος της εμπιστοσύνης σας.

Έχω παρουσιάσει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, την «Αναγέννηση» για το πού πρέπει να πάει η χώρα, σχέδιο που μάς διαφοροποιεί από τη δεξιά και αριστερά συντήρηση. Έχω υπηρετήσει την ενότητα, όλη μου την πολιτική ζωή, αξιοποιώντας όλα τα στελέχη, χωρίς αποκλεισμούς.

Πρέπει να φύγουμε από το κόμμα της «παρέας» και των «κολλητών» και να πάμε στο κόμμα των πολιτών και όλων των στελεχών.

Έχω και τη δυνατότητα και τη θέληση, να είμαι μπροστάρης στη μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, παντού, και στην κοινωνία και στη Βουλή, εκεί που κρίνονται οι ηγέτες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της απουσίας.


Νάντια Γιαννακοπούλου: Τώρα είναι η ώρα...

Φτάνουμε στις εκλογές δείχνοντας ότι δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα από την προκήρυξη εκλογών, αφού όχι μόνο δεν έφεραν εσωστρέφεια, αλλά συνέβαλαν στην εκπομπή ισχυρού του μηνύματος του ΠΑΣΟΚ με τη δραστηριότητα όλων των υποψηφίων, που είχε ως αποτέλεσμα και άνοδο των προσδοκιών από εμάς, την άνοδο των δημοσκοπικών ποσοστών μας.

Τώρα είναι η ώρα που ελπίζω να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη μαζική συμμετοχή προοδευτικών πολιτών στις κάλπες, δείχνοντας ότι θέλουν να αλλάξουν το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει η πορεία της χώρας. Να το καταστήσουν ένα μεγάλο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς και των Μεταρρυθμίσεων κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά, κόμμα ανοιχτό ξεπερνώντας φοβικότητες και ετεροπροσδιορισμούς που ξεπερνά παρέες και μηχανισμούς και ανακαλύπτει και πάλι τον κινηματικό του χαρακτήρα, αγκαλιάζει την κοινωνία με σύγχρονο λόγο, καθαρές προτάσεις και σαφή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να μετατρέψουν την πρώτη Κυριακή σε μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, σε μήνυμα αλλαγής του Πολιτικού Συστήματος.


Άννα Διαμαντοπούλου: Να δημιουργήσουμε μαζί το σύγχρονο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ που ονειρευόμαστε

Στις 6 Οκτωβρίου έχουμε μ;iα τεράστια ευκαιρία. Να θεμελιώσουμε γερές βάσεις ώστε το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο να ανασυνταχθεί, αλλά να πρωταγωνιστήσει ξανά στον πολιτικό μας βίο.

Ως υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω να απευθυνθώ στους 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε καθίζηση, ούσα μία αναποτελεσματική κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται σε ζωντανή μετάδοση. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ένα μικρό αλλά συγκροτημένο κόμμα με ρίζες στην κοινωνία και βαθιά ιστορία. Η πορεία του είναι συνυφασμένη άρρηκτα με μεγάλα μεταρρυθμιστικά, αναπτυξιακά, κοινωνικά και θεσμικά επιτεύγματα. Ο κόσμος μπορεί να κοιτάξει προς αυτό. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το ψηφίσει και φυσικά κανείς μας δεν θεωρεί τη στήριξη του κόσμου δεδομένη, αυτό είναι στα χέρια μας και για αυτό πρέπει να μιλήσουμε, για τις πραγματικές ζωές των ανθρώπων, για τα πραγματικά προβλήματα και για τη νέα εποχή.

Την εποχή της κλιματικής αλλαγής, την εποχή της ψηφιακής αλλαγής, την εποχή του μεταναστευτικού ζητήματος, των μεγάλων γεωπολιτικών αλλαγών. Σήμερα, μετά τον δεκαπενταετή πολιτικό του παραμερισμό, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά μεγάλο και κυβερνών. Γι’ αυτό και καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά, να έρθει να ψηφίσει και να συνδιαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις. Για να δημιουργήσουμε μαζί το σύγχρονο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ που ονειρευόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας.


Χάρης Δούκας: Ενώνουμε δυνάμεις. Κερδίζουμε την ελπίδα

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, αποτελούν κάτι πολύ παραπάνω από μία αναμέτρηση προσώπων. Οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματος, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες, καλούνται να συμμετέχουν σε μία δημοκρατική έκρηξη. Σε μία διαδικασία που δε θα καθορίσει απλά τη νέα ηγεσία ενός κόμματος, αλλά την πορεία της χώρας τα επόμενα κρίσιμα χρόνια. Στην εποχή που έχει σπάσει ο άρρηκτος δεσμός της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας, σε μία περίοδο που προσπαθούν να μας πείσουν πως όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις αποτελούν προνόμια, η «Αλλαγή» δεν είναι απλώς ένα σύνθημα του παρελθόντος με συναισθηματική βαρύτητα, ούτε μία ασαφής, οραματική αντίληψη. Είναι μία δέσμευση για μία πιο δίκαιη, δημιουργική και συμπεριληπτική κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να ανταποκριθεί στον ιστορικό ρόλο του. Γι’ αυτό και το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε την υπέρβαση, για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα κερδίσει τις εκλογές ή μας αρκεί ένα κλειστό και φοβικό κόμμα, βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη; Στις 6 Οκτωβρίου, ενώνουμε δυνάμεις. Κερδίζουμε την ελπίδα».


Μιχάλης Κατρίνης: Κόμμα σύγχρονο, κινηματικό, που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα

Το ΠΑΣΟΚ, για εμένα προσωπικά και για όσους επιλέξουν να με ψηφίσουν, θέλω να είναι ένα κόμμα σύγχρονο, κινηματικό, που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολίτων μέσα από μία συγκροτημένη, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν σε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Η Μακεδονία είναι αυτόνομος και ισχυρός πυλώνας της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας. Η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών δικτύου μεταφορών, οι επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, της ενεργειακής αναβάθμισης, η αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για μία διασυνδεδεμένη Μακεδονία, που θα αξιοποιεί το γεωγραφικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό της ρόλο.

Πιστεύουμε σε μία Μακεδονία που θα μπορεί να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά της χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και μέλημά μας είναι να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε στοχευμένες πολιτικές για την οικονομική της θωράκιση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική της ευημερία. Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ελπίδας και δημιουργίας για την επόμενη μέρα, με προοπτική για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 06.10.2024
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.