ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στην κάλπη της Κυριακής- Συναντήσεις και... παρασκηνιακές «πράσινες» ζυμώσεις

Βαγγέλης Στολάκης08 Οκτωβρίου 2024

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των αποτελεσμάτων των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής την περασμένη Κυριακή ξεκίνησαν οι συναντήσεις, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες στα επιτελεία των δυο βασικών διεκδικητών με σκοπό, ο ένας να επικρατήσει έναντι του άλλο το βράδυ των εκλογών της Κυριακής 13 Οκτωβρίου.

Σε λίγα εικοσιτετράωρα τα μέλη και οι φίλοι πλέον του ΠΑΣΟΚ, οι 303.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές της πρώτης Κυριακής καλούνται να προσφύγουν εκ νέου στις εσωκομματικές κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν εάν στην θέση του προέδρου του κόμματος θα παραμείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης ή θα βρεθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας που κατάφερε κερδίζοντας οριακά τον Παύλο Γερουλάνο να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ήδη από το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησαν συσκέψεις ο καθένας με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις του ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών με έναν και μοναδικό σκοπό: ο ένας να επικρατήσει έναντι του άλλου!

Σε επίπεδο κορυφής, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας αν δεν έχουν ήδη επικοινωνήσει με όλους τους συνυποψηφίους τους προκειμένου να... βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις τους θα το κάνουν σύντομα.

Την ίδια ώρα και παράλληλα, οι στενοί τους συνεργάτες έχουν ξεκινήσει τα τηλέφωνα σε κορυφαίους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ κεντρικά και σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εξασφαλίσουν την ψήφο στελεχών που την προηγούμενη Κυριακή ψήφισαν είτε Παύλο Γερουλάνο, είτε Άννα Διαμαντοπούλου, είτε Μιχάλη Κατρίνη, είτε Νάντια Γιαννακοπούλου.

Από χθες, στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη οι συσκέψεις και οι συναντήσεις είναι συνεχείς, ενώ γίνονται και πολλές τηλεδιασκέψεις. Αντίστοιχα, χθες βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν και όσοι «τρέχουν» την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στην Θεσσαλονίκη για να συμφωνηθούν οργανωτικά ζητήματα και να «χρεωθούν» κινητοποιήσεις.

Αντίστοιχα, συναντήσεις γίνονται και μεταξύ των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής που υποστήριξαν κάποιον εκ των τεσσάρων άλλων υποψηφίων σε μια προσπάθεια να εκφραστούν από κοινού ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής. Μια τέτοια συνάντηση πληροφορείται το makthes.gr έγινε χθες βράδυ στην Καλαμαριά.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να μιλήσει την ερχόμενη Παρασκευή ενόψει των εκλογών στην Θεσσαλονίκη. Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής θα γίνει στις 19:30 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ- Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ό,τι αφορά το στρατόπεδο Δούκα δεν έχει «κλειδώσει» επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στην πόλη, χωρίς να αποκλείεται ένα τέτοιο σενάριο.

Στις εκλογές της Κυριακής 13 Οκτωβρίου ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στις εκλογές της Κυριακής 7 Οκτωβρίου ήτοι οι 303.000 ψηφοφόροι. Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Οι κάλπες θα στηθούν στα ίδια μέρη όπου στήθηκαν και στις πρώτες εκλογές.

Στο νομό Θεσσαλονίκης κάλπες θα στηθούν στους 14 δήμους. Ειδικότερα, στην Α’ Περιφέρεια, στο δήμο Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν εκλογικά τμήματα στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, στα γραφεία της Ε’ Κοινότητας στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Β. Όλγας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας και στο παλιό δημαρχείο Τριανδρίας. Στην Καλαμαριά τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς και στο δημοτικό θέατρο Χηλής. Στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στο δημαρχείο Ευόσμου, στο θεματικό πάρκο Νεολαίας Κατσαντώνη. Στο δήμο Νεάπολης- Συκεών κάλπες θα στηθούν στο δημαρχείο Συκεών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νεάπολης και στο πρώην δημαρχείο Πεύκων. Στο δήμο Παύλου Μελά εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης, το ΚΑΠΗ Ευκαρπίας και το 1ο Ειδικό Σχολείο Σταυρούπολης. Στο δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης κάλπες θα στηθούν στο 3ο δημοτικό σχολείο και το Α’ ΚΑΠΗ Μενεμένης. Στη Β’ Περιφέρεια θα λειτουργήσουν επίσης εκλογικά τμήματα σε κάθε δήμο. Ειδικότερα, στο δήμο Βόλβης κάλπες θα στηθούν στο παλιό δημαρχείο Σταυρού και στο πρώην δημαρχείο Απολλωνίας. Στο δήμο Δέλτα, εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στο πρώην δημαρχείο Χαλάστρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σίνδου, το Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών και το πρώην δημαρχείο Κυμίνων. Στο δήμο Θερμαϊκού οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην αίθουσα ΚΑΠΗ στην Μηχανιώνα, στην αίθουσα ΚΑΠΗ Επανομής και στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Νέων Επιβατών. Στον δήμο Θέρμης κάλπες θα στηθούν στα ΚΑΠΗ Βασιλικών, Θέρμης και Τριλόφου. Στον δήμο Λαγκαδά εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στην έδρα της δημοτικής κοινότητας Ζαγκλιβερίου, στο δημαρχείο Λαγκαδά και στα ΚΑΠΗ Λαγκαδά. Στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στο δημαρχείο Πανοράματος, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας και στο πρώην δημαρχείο Ασβεστοχωρίου. Στο δήμο Χαλκηδόνας κάλπες θα στηθούν στο πρώην δημαρχείο Χαλκηδόνας και στα ΚΑΠΗ Κουφαλίων. Στο δήμο Ωραιοκάστρου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο πρώην δημαρχείο Μυγδονίας, στο πρώην δημαρχείο Καλλιθέας και το δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.