ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: «Ζεσταίνει» τον κομματικό μηχανισμό ενόψει των επικείμενων εκλογικών μαχών

Βαγγέλης Στολάκης22 Σεπτεμβρίου 2022

Ζεστάθηκε και σκοπός είναι να παραμείνει... ζεστός κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη, μετά και την επιτυχημένη παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στην πόλη στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Τα χαμόγελα περισσεύουν, το ίδιο όμως και οι προβληματισμοί καθώς το κόμμα το επόμενο διάστημα έχει να δώσει εκλογικές μάχες με κορωνίδα αυτών φυσικά τις εθνικές εκλογές, όπου όπως το έχει θέσει και ο αρχηγός του κόμματος το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει αύξηση των ποσοστών του, «πρωταγωνιστικό ρόλο» την επόμενη ημέρα και κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, της απλής αναλογικής.

Πριν την ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ ο κομματικός μηχανισμός ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με την κινητοποίηση του κόσμου από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να κερδηθεί το στοίχημα του γεμάτου «Συνεδριακού Κέντρου Ιωάννης Βελλίδης», στοίχημα που όπως εξηγούν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης «κερδήθηκε».

Πλέον οι συνεδριάσεις και οι συναντήσεις στην Νομαρχιακή Επιτροπή σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης έχουν ως στόχο τις μάχες των εθνικών εκλογών και εκείνων της Αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριου 2023. Το διάστημα μέχρι την 28η Οκτωβρίου αναμένεται σε συνεννόηση με τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη να διαμορφωθεί το πλαίσιο διαλόγου και να ξεκινήσει η συζήτηση στις τοπικές κοινωνίες. Θα έχουν προηγηθεί Ολομέλειες των «πράσινων» δημοτικών οργανώσεων στην πόλη. Η αρχή έγινε με την Καλαμαριά, όπου αν και η αίθουσα μύριζε... μπαρούτι λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων για τον δημαρχιακό θώκο της περιοχής, υποψηφιοτήτων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση που έγινε για το θέμα αρκέστηκε σε... βασικά και τυπικά. Παρασκηνιακά, βέβαια οι ζυμώσεις καλά κρατούν και συναντήσεις γίνονται, με τους καλά γνωρίζοντες να αναφέρουν πως εάν δεν υπάρξει κάποια κεντρική παρέμβαση η προεκλογική περίοδος στην μάχη για τις δημοτικές εκλογές θα εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο, που θα ευνοήσει τον Γιάννη Δαρδαμανέλη προερχόμενο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Για το ΠΑΣΟΚ άλλωστε η περιοχή της Καλαμαριάς έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά και συμβολισμό καθώς θεωρείται παραδοσιακά «πράσινο» κάστρο, που το 2019 «έπεσε».

Επόμενη Ολομέλεια είναι εκείνη που θα γίνει την Κυριακή και θα αφορά τις δημοτικές οργανώσεις στη δυτική Θεσσαλονίκη. Και εκεί, τα πράγματα είναι δύσκολο ειδικότερα στην περιοχή του δήμου Παύλου Μελά, καθώς τα «πράσινα» στελέχη ήδη έχουν κάνει τις επιλογές τους και έχουν ήδη επιλέξει κάποιο εκ των στρατοπέδων των Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Δημήτρη Ασλανίδη και Γιώργου Λίλτση που δεν ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα γίνει Ολομέλεια στις Συκιές και στις 3 Οκτωβρίου Ολομέλεια των Οργανώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης με κεντρικό ζήτημα τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στις 17-18.10.2022. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μάχη της οργάνωσης μετά την ανάδειξή της τον περασμένο Μάιο, με τις συγκεκριμένες εκλογές να έχουν ιδιαίτερη σημασία στο «πράσινο» επιτελείο καθώς στις προηγούμενες το ΠΑΣΟΚ δεν κατήλθε οργανωμένο με δική του παράταξη. Οι συγκεκριμένες εκλογές ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική περίοδο με την πανδημία να υπάρχει, τα κενά στα νοσοκομεία να είναι πολλά (απουσία αναισθησιολόγων) και η ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ να είναι μεγάλη και η «απάντηση πρέπει να είναι μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή» αναφέρουν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Το ψηφοδέλτιο της «Προοδευτικής Πρωτοβουλίας Ιατρών Θεσσαλονίκης» αποτελείται από τους:

Αθανασίου Αλκίνοο

Γουγούση Σπυρίδων

Δαλαμπούρα Πέννυ

Λαμπρογιάννη Λάμπρο

Μαναβή Κωνσταντίνο

Μπελιβάνη Μαρία

Παπαστεργίου Χρήστο

Πεταλωτίδη Γιώργο

Σόρτση Ανδρέα

Τρελλόπουλο Γεώργιο

Τσιαπακίδου Σοφία

Υποψήφιος πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι ο Ανδρέας Σόρτσης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.