ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παύλου Μελά: Θετική η δημοτική αρχή στη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Μίκη Θεοδωράκη

Φανή Σοβιτσλή28 Μαΐου 2024

Με θετική εισήγηση θα προσέλθει η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το επίμαχο ζήτημα της μετονομασίας της Οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη. 

Σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους της πόλης ο δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης ανέφερε ότι είναι θετικός να καταθέσει την πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, για τη μετονομασία της οδού, σημειώνοντας ότι η απόφαση αναμένεται να ληφθεί ως το καλοκαίρι.

Η δήλωση Ασλανίδη ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση που διατύπωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του οργάνου Αλέξης Παπαδόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, επανέλαβε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει παλαιότερα σχετική απόφαση, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα επαναληφθεί η διαδικασία.

«Τίθεται το θέμα για να έρθει ξανά στο δημοτικό συμβούλιο. Αφού την έχουμε πάρει την απόφαση. Είναι μια διαδικασία που πραγματικά δεν αντιλήφθηκα και παίρνω επάνω μου την ιστορία. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, πραγματικά δεν υπάρχει κανένα θέμα να ξαναέρθει το δημοτικό συμβούλιο να ξανασυζητήσει για ένα θέμα που ήδη έχει αποφασίσει» είπε ο πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη παραμένει στον… πάγο, εξαιτίας των δυο απορριπτικών αποφάσεις από την ανεξάρτητη Επιτροπή του Άρθρου 8 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης.

Μετά το δεύτερο «άκυρο» οι τέσσερις δήμοι Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Νεάπολης - Συκεών και Παύλου Μελά, από τους οποίους διέρχεται ο κεντρικός άξονας στη δυτική πλευρά της πόλης, αποφάσισαν να κινηθούν συντονισμένα και να αποσταλούν προς την Επιτροπή του Άρθρου 8 ταυτόχρονα τις τέσσερις αποφάσεις από τα δημοτικά τους συμβούλια.

Τα δημοτικά συμβούλια ποντάρουν στο να εξεταστούν στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής του Άρθρου 8 οι αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει, σε πρώτη φάση, οι τρεις από τους τέσσερις δήμους.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.