ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέντε ταινίες για κάθε γούστο απόψε στην τηλεόραση

MakThes Team18 Απριλίου 2023

Πέντε ταινίες ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της τηλεόρασης για σήμερα, Τρίτη 18 Απριλίου, οι οποίες απευθύνονται σε τηλεθεατές όλων των προτιμήσεων.

Από Γούντι Άλεν μέχρι Γιάννη Δαλιανίδη, και από Γκάι Ρίτσι μέχρι Ελίζαμπεθ Τέιλορ, το σημερινό πρόγραμμα τα έχει... όλα!

Αναλυτικά, κατά σειρά προβολής:

Η Παριζιάνα (1969) - 20:00, Αlpha

Ελληνική κωμωδία της Χρυσής Εποχής, Μιούζικαλ - Με την μουσική επένδυση του Μίμη Πλέσσα.

Η Πελαγία είναι μια μοδίστρα της γειτονιάς. Καθημερινά παιδεύεται να ικανοποιήσει την πελατεία της αλλά δεν βρίσκει κατανόηση. Ούτε καν από την αδελφή της, την Ελένη, η οποία, παρ’ όλα αυτά, έχει μια φαεινή ιδέα: να εγκατασταθούν στο Κολωνάκι, να ανοίξουν έναν “οίκο μόδας” και να ράβουν μόνο για τις πλούσιες κυρίες της αριστοκρατικής αυτής περιοχής. Οι δυο αδελφές ζητούν από τον τρελοζωγράφο Λεωνίδα να τους κάνει τον μοντελίστ και αρχίζουν να διαδίδουν ότι μια καινούρια μοδίστρα από το Παρίσι έχει έρθει στην Ελλάδα, με τις τελευταίες δημιουργίες της μόδας. Αγοράζονται υφάσματα, ο Λεωνίδας και η Πελαγία μαθαίνουν γαλλικά και καλούς τρόπους, ενώ η Μύκονος επιλέγεται ως ιδανικό μέρος για την πρώτη επίδειξη μόδας… 

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Πρωταγωνιστούν: 
Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς

Οι Αναλώσιμοι (2010), 21:00 - Star

Δράσης, περιπέτεια δια χειρός Σιλβέστερ Σταλόνε

Μια ομάδα έξι άριστα εκπαιδευμένων μισθοφόρων, γνωστή ως «The Expendables», προσλαμβάνεται από τον μυστηριώδη κύριο Τσερτς, με σκοπό να ανατρέψει τον δικτάτορα ενός νησιού, που βρίσκεται κοντά στη Βραζιλία. Στο κατόπι τους όμως βρίσκονται ένας πράκτορας της CIA, ο ψυχωτικός σωματοφύλακάς του και ένα πρώην μέλος της ομάδας που αναζητά εκδίκηση... Με κέφι και αδρεναλίνη στα ύψη ο Σταλόνε «κλείνει» το μάτι νοσταλγικά στην δεκαετία του '80, χωρίς να απευθύνεται σε «νοσταλγούς». Μία ταινία με διαχρονικούς χαρακτήρες, χωρίς μελοδραματισμούς, αποφεύγοντας ακόμα και αυτή την παγίδα του «macho».

Σκηνοθεσία: Sylvester Stallone
Σενάριο:
Sylvester Stallone- Dave Callaham
Πρωταγωνιστούν:
Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas

Cafe Society (2016) - 23:00, Open

Ρομαντική κομεντί, με την ιδιαίτερη ματιά του Γούντι Άλλεν

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νέου άνδρα που φτάνει στο Χόλιγουντ την δεκαετία του ’30, ελπίζοντας σε μια δουλειά στην κινηματογραφική

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Woody Allen
Πρωταγωνιστούν:
 Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively, Steve Carell, Corey Stoll

«Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E.» - 23:15, Star


Γκάνγκερς και κωμωδία ή αλλιώς, Γκάι Ρίτσι

Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία «Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E.» παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο, πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν, πράκτορα της KGB. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας.

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie
Σενάριο:
Guy Ritchie, Lionel Wigramμ Jeff Kleeman
Πρωταγωνιστούν:
 Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Luca Calvani, Sylvester Groth, Hugh Grant, Jared Harris

Κλεοπάτρα (1963) - 03:00, Star

Η αξεπέραστη ταινία του Τζόζεφ Μανκιεβιτς, με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον

Το 48 π.Χ. η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, γοητεύει τον Ιούλιο Καίσαρα και τον χρησιμοποιεί για να εγκαθιδρύσει την εξουσία της. Το σχέδιό της πετυχαίνει και τώρα που απέκτησε παιδί μαζί του, μπορεί να ονειρευτεί την ένωση της Αιγύπτου με τη Ρώμη, και τη δημιουργία μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Όταν όμως ο Καίσαρας δολοφονείται, η Κλεοπάτρα θα πολιορκήσει τον στρατηγό του, Μάρκο Αντώνιο. Τότε θα αναλάβει εξουσία ο Οκταβιανός και θα κηρύξει πόλεμο στους δύο εραστές.

Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz
Σενάριο:
Joseph L. Mankiewicz, Ranald MacDougall, Sidney Buchman
Πρωταγωνιστούν:
Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Pamela Brown, George Cole, Hume Cronyn, Cesare Danova, Kenneth Haigh 


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.