ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περίοδος εξωστρέφειας για το ΚΙΝΑΛ

Βαγγέλης Στολάκης13 Σεπτεμβρίου 2020

Ως «εναρκτήριο λάκτισμα» μιας νέας πολιτικής περιόδου, καθώς όπως πιστεύουν μετά τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού, διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό, «βλέπουν» στο ΚΙΝΑΛ την εμφάνιση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά την ερχόμενη Τετάρτη στο Thessaloniki Helexpo Forum. Από το βήμα του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» η κ. Γεννηματά αναμένεται να παρουσιάσει στους πολίτες την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για την Οικονομία και την Εργασία, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Πρόκειται για το σχέδιο που μελέτησε η «επιτροπή των 11» της Χαριλάου Τρικούπη, σημεία του οποίου συζητήθηκαν στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Τετάρτη. Το σχέδιο έρχεται ως απάντηση στην πρόταση της «επιτροπής Πισσαρίδη» και θα παρουσιαστεί από την κ. Γεννηματά στη ΔΕΘ. Η περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι περίοδος εξωστρέφειας για το κόμμα στο δρόμο προς την Συνδιάσκεψη στα τέλη Νοεμβρίου, η οποία θα περιλαμβάνει περιοδείες της κ. Γεννηματά και εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με πιστή τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και με την αξιοποίηση των εργαλείων που προσφέρει η τεχνολογία.

Στο δρόμο προς την Συνδιάσκεψη

Στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν πως την επόμενη περίοδο θα διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό στο οποίο το κόμμα της Φώφης Γεννηματά επιδιώκει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να αποτελέσει τον αντίπαλο πόλο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαδραματίσει αυτό το ρόλο» όπως υποστήριζε χαρακτηριστικά στην «ΜτΚ» κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. «Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, η ΝΔ έχει δώσει δείγματα γραφής και ο λεγόμενος μήνας του μέλιτος έχει παρέλθει. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμμονές και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο και στους ψηφοφόρους» τόνιζε το ίδιο στέλεχος. Στις προθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη είναι να ξεκαθαριστεί στους ψηφοφόρους πως τον ρόλο της ουσιαστικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση τον διαδραματίζει το ΚΙΝΑΛ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήγημα. Και δεν μπορεί να δημιουργήσει το δικό του αφήγημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρέα του Τσίπρα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις, χωρίς όραμα» έλεγε χαρακτηριστικά συνεργάτης της κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ» στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Κινήματος Αλλαγής ο σχεδιασμός του κόμματος προβλέπει αμέσως μετά την παρουσία της κ. Γεννηματά στη ΔΕΘ, η πρόεδρος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι προτάσεις για την Οικονομία και την Εργασία. Νωρίτερα, στις 18.09.2020 θα προηγηθεί συζήτηση στη Βουλή, την οποία έχει προκαλέσει η κ. Γεννηματά. Εκεί, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το «επιτελικό κράτος ΝΔ και το Μαξίμου Α.Ε.» όπως συνηθίζει να λέει και να αναφερθεί αναλυτικά στις προσλήψεις μετακλητών που έγιναν επί Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκρίνοντάς τις με εκείνες που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο κομματικός σχεδιασμός περιλαμβάνει ολοκλήρωση της ανασύνθεσης των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα και προετοιμασία της Συνδιάσκεψης του Νοεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα θα ακολουθήσει περιοδεία της κ. Γεννηματά και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος σε όλες της περιφέρειες της χώρας όπου θα παρουσιάζεται το σχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Το «πράσινο» σχέδιο για την Οικονομία

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο που θα παρουσιάσει η κ. Γεννηματά θα περιλαμβάνει τις προτάσεις του κόμματος για σταθερή εργασία. Αναλυτικότερα, θα περιλαμβάνει καινοτόμες ιδέες και θα επικεντρώνεται σε τρεις άξονες και πιο συγκεκριμένα σε ανάπτυξη που θα βοηθά την αναδιάρθρωση της οικονομίας, σε μέτρα που θα καθιστούν την οικονομία πιο ανθεκτική και, τρίτον σε πολιτικές επιλογές με στόχευση ανθρωποκεντρική, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να έχουν άνετη και ισότιμη πρόσβαση στον παραγόμενο πλούτο. «Στόχος δικός μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα» ανέφερε η κ. Γεννηματά κατά την ομιλία της στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου, δίνοντας ένα δείγμα των όσων θα πει στη ΔΕΘ. «Είναι ένα Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης της χώρας που διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς. Απευθύνεται στην μεγάλη πλειοψηφία των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και στον κόσμο της εργασίας» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Ζητούν ΠΑΣΟΚοποίηση του ΚΙΝΑΛ

Την ίδια ώρα, με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου που ήταν αφιερωμένη στο ΕΣΥ, έργο του ΠΑΣΟΚ, για τα 46 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, μεγαλώνει το ρεύμα στους κόλπους των ψηφοφόρων του κόμματος για… ΠΑΣΟΚοποίηση του ΚΙΝΑΛ. «Υπάρχει ρεύμα μεγάλο» σχολιάζει στην «ΜτΚ» παράγοντας της Χαριλάου Τρικούπη, συμπληρώνοντας πως «αποδεικνύεται ότι το brand είναι ισχυρό. Η τάση αυτή που δημιουργείται αποκαθιστά την ιστορική παρακαταθήκη του κόμματός μας» σχολιάζει. Σε επίπεδο ηγεσίας πάντως, δεν τίθεται συζήτηση επιστροφής του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους που έχουν αναλυθεί το προηγούμενο διάστημα. «Αυτό το κύμα της λησμονιάς θα αξιοποιηθεί από την κ. Γεννηματά» έλεγε ο ίδιος παράγοντας.

Το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της κ. Γεννηματά στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα, αυτή θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, τριήμερη. Η κ. Γεννηματά αναμένεται να έρθει στην πόλη το βράδυ της Τρίτης. Στις 20:00 το βράδυ της επομένης θα μιλήσει στο Thessaloniki Helexpo Forum και θα αναχωρήσει την επομένη.

 Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσκεψη σε δομή του ΕΣΥ, συζήτηση με νέους της πόλης που θα μεταδοθεί με Live Streaming, συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης (πιθανότατα το μεσημέρι της Τετάρτης), ενώ μετά την ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» η κ. Γεννηματά θα συναντηθεί σε εξωτερικό χώρο με κομματικά στελέχη. Εντός του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» θα παρακολουθήσουν την ομιλία της κ. Γεννηματά αυστηρά πενήντα καλεσμένοι: οι βουλευτές του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιοχής, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.


*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2020

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.