ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερα από 30 έργα με ορίζοντα 2030 το «καλάθι» Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη (βίντεο & φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης01 Σεπτεμβρίου 2022

Με «καλάθι» άνω των 30 έργων για την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα συγκροτήσουν τη Θεσσαλονίκη του 2030, όπως είπε χαρακτηριστικά «ανηφορίζει» στην 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε μετά το πέρας των πολύωρων συσκέψεων που είχε σήμερα στο Διοικητήριο με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής. Μάλιστα όπως ανέφερε θα χρειαζόταν «πάνω από μια ώρα» για να τα απαριθμήσει.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στηρίζονται σε τέσσερις άξονες: τις υποδομές, την υγεία και την πρόνοια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και αναπλάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη.

Τα 30 και πλέον έργα μεταξύ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται το Μετρό και η επέκταση στα δυτικά, το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, η ανάπλαση της Αριστοτέλους, το deck στην παραλία, τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη κ.α, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης την επόμενη βδομάδα πιθανότατα την Τρίτη.

Πρόκειται ένα σχέδιο «έργων όμοιο του οποίου δεν έχει γνωρίσει στο παρελθόν ώστε η Θεσσαλονίκη του 2030 πραγματικά να είναι η πόλη που αξίζει στους κατοίκους της, στους επισκέπτες της, στους φοιτητές της, στους επενδυτές που θα έρθουν να επενδύσουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε λόγο για μια παραγωγική συζήτηση.

«Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε αναλυτικά την εξέλιξη του κυβερνητικού σχεδίου ειδικά για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Είναι ένα σύνολο πολλαπλών, διαφορετικών και παράλληλων που αναβαθμίζουν συνολικά την πόλη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Συζητάμε για παραπάνω από τριάντα σημαντικά έργα που θα συγκροτήσουν τη Θεσσαλονίκη του 2030. Μιλάμε για παρεμβάσεις σε τέσσερις βασικούς άξονες πολιτικής. Παρεμβάσεις στις υποδομές, στην υγεία και την πρόνοια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία αλλά και αναπλάσεις και επεμβάσεις που αναβαθμίζουν συνολικά τη Θεσσαλονίκη και πολιτιστικά, αθλητικά και ως προς την πρόσβαση σε χώρους πρασίνου και αναψυχής» ανέφερε.

Για το Μετρό είπε πως θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων και η Θεσσαλονίκη θα έχει και σύγχρονο Μετρό και αρχαία στο σταθμό της Βενιζέλου

Για το FlyOver έκανε λόγο για κυβερνητική πρωτοβουλία ως προς την ωρίμανση και την επιλογή του αναδόχου.

Αναφέρθηκε επίσης στο νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, το Thess INTEC, ενώ για τα γήπεδα του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ είπε πως πρόκειται για «Δυο σημαντικά γήπεδα με ολοκλήρωση προεδρικού διατάγματος για το γήπεδο ΠΑΟΚ και πολύ γρήγορη ωρίμανση της διπλής ανάπλασης με μετακίνηση του γηπέδου του ΑΡΗ σε οικόπεδο ΟΑΕΔ».

Στις διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο Πρωθυπουργός συμμετείχαν, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στις συναντήσεις έλαβαν μέρος, επίσης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Συμμετείχαν ακόμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης, ο

ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Αττικό Μετρό Νικόλαος Ταχιάος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αττικό Μετρό Νικόλαος Κουρέτας.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε πρώτα με τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ελένη Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Ζήσης Ιωακείμοβιτς.




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.