ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέτρος Λεκάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα βγει κερδισμένο και δυνατό στη Θεσσαλονίκη»

Βαγγέλης Στολάκης14 Φεβρουαρίου 2023

Στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επικείμενες εθνικές εκλογές αναφέρθηκε ο προεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

«Από το 2015 είχα προτάσεις από το κόμμα. Εδώ και χρόνια πορεύομαι με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Με από πολλή σκέψη και μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απέκτησα σχετική εμπειρία, γνωρίζω τα προβλήματα της πόλης, με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους δυο δήμαρχοι και συμμετείχα στις διοικήσεις του δήμου, και αποφάσισα να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή» δήλωσε ο κ. Λεκάκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο.

Ο κ. Λεκάκης εξέφρασε την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ θα βγει κερδισμένο από τις εκλογές, ενώ στην Α’ Θεσσαλονικης ειδικότερα θα κερδίσει και δεύτερη έδρα, όπως είπε.

Ο υποψήφιος βουλευτής έριξε τα βέλη του σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα λεγοντας πως επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι να μην μείνει η χώρα στην αστάθεια.

Ο κ. Λεκάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το 2019 λόγω απλής αναλογικής η παράταξη του συνέπραξε με άλλες τρεις παρατάξεις (και του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα) προκειμένου να διοικηθεί η πόλη, βάζοντας μάλιστα θετικό πρόσημο στο έργο της σημερινής διοίκησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες ανέφερε ότι ο κ. Ανδρουλακης θα προσέλθει σε συζητήσεις με βάση τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό.

«Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει, ο Ανδρουλακης ενοχλεί» σχολίασε ο κ. Λεκάκης αναφερομενος στα όσα διακινούνται περί διαρροής και αποχώρησης στελεχών.

Δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονικης ενόψει των εθνικων εκλογών, καθώς όπως είπε είναι εκλεγμένος από το σώμα του συμβουλίου και όχι διορισμένος. «Δεν θα αφήσω το καράβι ακυβέρνητο» τόνισε ο κ. Λεκάκης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.