ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πιέσεις και... συσκέψεις για τη συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Σποράδων

Βαγγέλης Στολάκης20 Μαρτίου 2024

Εν μέρει... «λευκός καπνός» βγήκε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχαν η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι του δήμου Θεσσαλονίκης και των νησιών των Βόρειων Σποράδων αναφορικά με την συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.

Η συνέχιση ή μη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ήταν στον «αέρα» αφού ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι δήμοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου δεν είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι η γραμμή που τα τελευταία καλοκαίρια συνδέει την πόλη με τα νησιά των Βορείων Σποράδων ήταν εξασφαλισμένη και θα συνεχιζόταν και φέτος, γεγονός που όπως έχει αναφέρει το makthes.gr και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του είχε προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη ο οποίος έγραψε σχετική επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου αναφερόμενος στην αναγκαιότητα να διατηρηθεί η σύνδεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας και αναπληρωτής δημάρχου, Βασίλης Γάκης, οι δήμαρχοι Σκιάθου, Αλοννήσου και Σκοπέλου.

Η Β. Πατουλίδου και ο δήμαρχος Σκιάθου, Θ. Τζούμας


Από πλευράς διοικήσεων των ενδιαφερόμενων δήμων αλλά και της ΠΚΜ εκφράστηκε η άποψη ότι η γραμμή είναι επωφελής και αναγκαία και πρέπει να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε από κοινού ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι χρήσιμη και απαραίτητη και θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε αυτή να στηριχτεί. Μάλιστα, η επιδότηση της γραμμής αναμένεται να εξασφαλιστεί από αδιάθετα ποσά που προέκυψαν από διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομίας για επιδότηση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας προς άγονες γραμμές.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει σχετική επικοινωνία με παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομίας.

Όπως μαθαίνουμε, αναμένεται να δημιουργηθεί ειδικός κωδικός ώστε να διατεθούν τα ποσά αυτά σε αυτόν και στη συνέχεια να κινηθούν όλες οι διαδικασίες. Πρόθεση είναι η λογιστική αυτή διευθέτηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό μέχρι τα μέσα Απριλίου, ώστε αντίστοιχα να γίνουν οι προετοιμασίες για την έναρξη της γραμμής από Θεσσαλονίκη προς Σποράδες και αντίστροφα.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.