ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΚΜ: Αποκέντρωση στην… πράξη

Βαγγέλης Στολάκης30 Μαΐου 2022

Άνοιξε ο καιρός, άρχισαν οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκτός… έδρας. Αναφερόμαστε στην συνήθεια, που τα μέλη της επιτροπής έκαναν… λατρεία, που υιοθέτησε εδώ και αρκετά χρόνια η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ, Αθηνά Αηδονά να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις της επιτροπής κάθε μήνα και σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, κάνοντας με τον τρόπο αυτό πράξη την… αποκέντρωση.

Πρόσφατα, τα δώδεκα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής μαζί με την πρόεδρο και τους δυο γραμματείς- υπαλλήλους της ΠΚΜ βρέθηκαν στην Πέλλα. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής στην Πιερία και έπεται στην τουριστική Χαλκιδική. Στόχος της πρακτικής αυτής, όπως λέει στην «ΜτΚ» η κ. Αηδονά είναι «εφόσον πρόκειται για ένα ευέλικτο όργανο είναι να δοθεί η δυνατότητα των μελών της επιτροπής να γνωρίσουν τις τοπικές κοινωνίες και να δεθούν με αυτές με τον καλύτερο τρόπο» αναφέρει η κ. Αηδονά.

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται στα εκεί δημοτικά ή περιφερειακά καταστήματα, ενώ συνδυάζονται με επισκέψεις σε άλλους θεσμικούς παράγοντες. Η πρακτική αυτή, όπως σημειώνει η κ. Αηδονά την υιοθέτησε μετά την εφαρμογή του «Κλεισθένη», όταν εκχωρήθηκαν στις οικονομικές επιτροπές αρκετές αρμοδιότητες.

Ως προς την αποδοχή αυτής της πολιτικής η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης σημειώνει ότι «έχει θετική αποδοχή τόσο από τα μέλη που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη όσο και από εκείνα που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης, μιας και με αυτό τον τρόπο κάνουν γνωστό τον τόπο τους στους συναδέλφους της επιτροπής» λέει η κ. Αηδονά.


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" στις 29.05.2022

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.