Η άμεση υλοποίηση έργων αποκατάστασης από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες από έντονες βροχοπτώσεις που ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε άτυπη σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος του Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Περδικούρης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, καθώς και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ.
Στη Θεσσαλονίκη περιοχές που επλήγησαν από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, από το 2016 έως σήμερα είναι οι δήμοι Θερμαϊκού, Βόλβης, Χαλκηδόνος και προ ημερών οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά.
Σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη τροποποίηση του νόμου 2971 του 2001 περί αιγιαλού και παραλίας που επιτρέπει πλέον, όταν κηρυχθεί μια περιοχή σε κατάσταση σε έκτακτης ανάγκης, να γίνονται επείγοντα έργα αποκατάστασης με προϋπόθεση την ενημέρωση της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.
Η ίδια υπενθύμισε ότι σε έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί στην Επανομή και τη Μηχανιώνα, η Κτηματική Εταιρεία βεβαίωσε πως σε κάποια μικρά σημεία εκτελέστηκαν εργασίες εντός αιγιαλού και παραλίας και το λιμενικό με βάση τη σχετική νομοθεσία όρισε κάποια πρόστιμα.
«Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και σε περιοχή του Δήμου Βόλβης. Πρέπει να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους δυσκολίες καθώς η περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να σώζουν ζωές και περιουσίες» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου.