ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού… made in Bulgaria

Εύρης Τσουμής08 Σεπτεμβρίου 2021

Μέχρι τη Βουλγαρία φτάνουν οι έρευνες των ελληνικών αρχών για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Το κουβάρι των αποκαλύψεων που άρχισε να ξετυλίγεται από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας έφερε στο φως και πιστοποιητικά εμβολιασμού που είχαν εκδοθεί στη Βουλγαρία, σύμφωνα με δημοσιεύματα βουλγαρικών μέσων.

Σύμφωνα με τα ίδια μέσα η ελληνική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μεγάλης κλίμακας για εκδόσεις πλαστών πιστοποιητικών Covid-19. Ορισμένοι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί για να παραμείνουν στη δουλειά τους και να μην μπουν σε αναστολή σύμβασης, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα, έχουν υποβάλει πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία! Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι παρουσίασαν ακόμα και πλαστά τεστ αντισωμάτων για να δείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί!

Σήμερα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με εγκύκλιό του ζήτησε από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται την ύπαρξη πλαστών ή ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19 και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Ακόμη, ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τους συναδέλφους του να μεταβούν επί τόπου στα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών». Αλλά και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων, να ερευνούν εάν λειτουργούν «κυκλώματα» παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.