ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πλαταμώνας: 15χρονος έκανε μακροβούτι και του έσωσαν τη ζωή οι ναυαγοσώστες και ο απινιδωτής

MakThes Team13 Αυγούστου 2024

Τη ζωή ενός 15χρονου παιδιού έσωσαν σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη στις 12:20 μ.μ. στον Πλαταμώνα Πιερίας, οι ναυαγοσώστες που είχαν υπηρεσία στην παραλία και στη συνέχεια το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το παιδί.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς η ναυαγοσώστρια ξεκίνησε για περιπολία δεξιά του ναυαγοσωστικού βάθρου, άκουσε φωνές από τα αριστερά του πύργου και είδε ανθρώπους να ανασύρουν από τη θάλασσα τον 15χρονο.

Όπως της είπαν οι λουόμενοι, ο 15χρονος είχε κάνει μακροβούτι και ήπιε νερό. Η ναυαγοσώστρια έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ότι το παιδί ανέπνεε, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν για βοήθεια οι ναυαγοσώστες από το σκάφος περιπολίας.

Σε νέο έλεγχο για τα ζωτικά σημεία του αγοριού διαπιστώθηκε πως ο νεαρός σταμάτησε να αναπνέει. Αμέσως οι ναυαγοσώστες, με την εκπαίδευση που είχαν λάβει στη ναυαγοσωστική σχολή, ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ και συνέδεσαν τον απινιδωτή.

Ο απινιδωτής χρειάστηκε να δώσει απινίδωση τρεις φορές προκειμένου να επανέλθει ο νεαρός. Όταν βεβαιώθηκαν ότι σταθεροποιήθηκε η αναπνοή του, τον τοποθέτησαν σε πλάγια θέση ασφαλείας και χορηγήθηκε οξυγόνο μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ, να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και λιμενικοί του Λιμεναρχείου Πλαταμώνα.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.